CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Nostalgie uit de Taptoe: Wat doet de brandweer als er geen brand is?

24 januari 2020

Als bijvangst tijdens het opruimen van onze archieven, vonden we een bijzonder stukje pure nostalgie. Tussen een stapel verdwaalde documenten viel ons oog op een decenniaoude uitgave van de Taptoe. Vele van jullie zullen zijn opgegroeid met dit Nederlandse kinderblad. De verhalen in Taptoe waren vaak een mengsel van lering en vermaak over de meest uiteenlopende thema’s. Ons gevonden exemplaar dateert uit 1980 en neemt de lezer mee in de wereld van de brandweer. Ontzettend leuk en interessant om even terug in de tijd te gaan!

Beroepsbrandweer als droombaan

Auteur Maarten de Jongh brengt aan het licht wat er allemaal komt kijken bij het werk van de beroepsbrandweer. Op het eerste oog is het een droombaan voor veel kinderen. Af en toe mag je de held uithangen tijdens het blussen van een brand, daarnaast kun je lekker doen waar je zin in hebt op de kazerne. Niets is echter minder waar! Mooi werk is het zeker, maar achterover zitten is er niet bij.

Wat doet de brandweer als er geen brand is?

Graag zouden we je de context van het verhaal over de neventaken van de beroepsbrandweer schetsen, maar het is eigenlijk veel leuker om het met eigen ogen te lezen. Door de jaren heen is er wel het een en ander veranderd! Zo is het geven van voorlichting over brandpreventie nog een grijs gebied. We hebben het exemplaar van de Taptoe met zorg gescand en hierbij toegevoegd. Veel leesplezier!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent