CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Nieuwe mobiele trainingsunit van Trigion in gebruik genomen

11 maart 2020

Na een jaar van definiëren, ontwerpen, voorbereiden en realiseren is het zo ver. De nieuwe mobiele trainingsunit voor Trigion is in gebruik genomen! Deze trailer, die met een BE-rijbewijs te rijden is, heeft alles aan boord om een dynamische, interactieve BHV-training op locatie te verzorgen. Het team van FireWare heeft er heel hard aan gewerkt, we zijn dan ook ontzettend trots op het resultaat!

De trailer vervangt de traditionele gasgestookte trailer die Trigion reeds in het bezit had. In deze nieuwe unit is gekozen voor digitale simulatie en gamification technieken, in plaats van de inzet van gasgestookte brandhaarden. Daardoor kan er in deze installatie veel breder gewerkt worden. Denk aan een grote diversiteit aan EHBO scenario’s, het inzetten van de AED en brandmeldcentrales, gasmeten, melden en de overdracht van het incident naar de professionele hulpverlener.

Maatwerk

De trailer van Trigion bestaat uit een gameroom, de FireWare Interactive Incident Trainer (F.I.I.T.) en een technische ruimte. In de gameroom worden de deelnemers uitgedaagd om zo snel mogelijk antwoord te geven op uiteenlopende vragen over BHV. Met behulp van de F.I.I.T. worden cursisten door het gehele proces van een gesimuleerd ongeval geloodst. Bovenop de basisuitrusting, is de F.I.I.T. van Trigion voorzien van een oefen-brandslanghaspel, digitale oefenblussers, een brandmeldcentrale, oefen-AED, oefengasmeter en een EHBO koffer. Voor het beoordelen van de reanimatietechniek, wordt gebruik gemaakt van een geavanceerde reanimatiepop.

De nieuwe mobiele trainingsunit voor Trigion is ontworpen met “maatwerk voor de eindgebruiker” in het achterhoofd. Afhankelijk van de werkplek van de BHV-er binnen de organisatie, kan zowel de omgeving als het type incident dat beoefend wordt aangepast worden.

Meer weten?

Met deze nieuwe trainingsunit is Trigion helemaal klaar voor de toekomst. Alles is er op gericht om de cursist een spectaculaire, leerzame ervaring te geven. Meer weten over deze mobiele trainingsunit? Bekijk dan ook het portfolio-item!

Bekijk ook de video

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent