CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Medische rampsimulatie met 4 brandhaarden in Deens ziekenhuis

05 februari 2020

Afgelopen november vond een grootschalige brandoefening plaats in de nieuwbouw van het Sydvestjysk Sygehus in Esjberg. FireWare maakte deel uit van het ensceneringsteam, dat in opdracht van het ziekenhuis verantwoordelijk was voor de realisatie van een uitdagend, multidisciplinair scenario.

De enscenering vond een week voor oplevering van de nieuwbouw plaats. Doel van de oefening was om te testen of het vluchtplan functioneerde als bedacht en of medewerkers in staat waren om hun taken en bevoegdheden uit te voeren. In samenwerking met onze Deense distributeur Optisafe, waren wij verantwoordelijk voor de enscenering van de brandhaarden.

Vier brandhaarden

In het ziekenhuis ontstaan vier brandhaarden als gevolg van het werk van een doorgedraaide pyromaan. Voor de gesimuleerde branden is gebruik gemaakt van een combinatie van gesimuleerd vuur, oefenrook, geluid, geur en lichteffecten. En dat zonder schade te veroorzaken aan fijngevoelige medische apparatuur. Alle opstellingen werden volledig op afstand bediend.

Deze branden drijven de hulpdiensten tot het uiterste. Niet alleen dienen zij zorg te dragen voor het van de situatie, ook de immobiliteit van de zieke en verzwakte slachtoffers vormden een wezenlijk onderdeel van het scenario. Op sleutelposities waren camera’s geïnstalleerd, waardoor het verloop van de oefening kon worden gevolgd en worden opgenomen. Daarmee ontstond de mogelijkheid tot een goede evaluatie.

Meer weten?

Meer weten over deze grootschalige brandoefening? Bekijk het portfolio-item voor het volledige scenario en een complete indruk en video van deze medische rampsimulatie!

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent