CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Let op: Valse e-mails uit naam van FireWare

17 juli 2023

Op dit moment zijn er valse e-mails uit naam van FireWare in omloop. In deze e-mails wordt er bijvoorbeeld gevraagd naar een openstaande posten lijst. Cybercriminelen gebruiken de naam van FireWare om de e-mail er zo echt mogelijk uit te laten zien en zo de aandacht van de ontvanger te trekken. 

Veel pogingen tot oplichting beginnen met een dergelijke valse e-mail. Doel van de oplichters is om onder meer virussen op uw computer te installeren of om persoonlijke gegevens te bemachtigen. Heeft u een verdachte email ontvangen? Reageer hier dan niet direct op, maar zoek eerst contact met FireWare. We zoeken graag samen uit of de e-mail van ons afkomstig is.

Hoe herken ik een verdachte mail?

Er is degelijk moeite gestoken in de e-mails die nu in omloop zijn, om deze zo echt mogelijk te laten lijken. Criminelen proberen gegevens te verzamelen, door e-mails te versturen waarvan lijkt dat het van een FireWare medewerker afkomstig is. Praktijken als deze heten ook wel phishing. Onderstaand schema, opgebouwd met de informatie van Fraudehelpdesk, is een goed hulpmiddel om een phishing e-mail te herkennen.

Phishing uitleg FireWare

Is er enige vorm van twijfel? Neem dan contact met ons op. Laten we er samen voor zorgen dat de kwaadwillende mensen die dit soort e-mails versturen geen schade veroorzaken!

Voorbeelden van valse emails

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent