CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Installatie Cabincrew Trainer bij Air formation

28 oktober 2015

In oktober 2015  leverde FireWare haar eerste cabin Crew trainer op voor het Franse Air Formation. In deze trainer wordt cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappijen voorbereid op mogelijke branden aan boord van een toestel. 

4 Brandhaarden
In deze trainer zijn 4 brandhaarden te vinden. Zo worden een brand op het toilet, een prullenbakbrand in de keuken, een brand achter een bagageluik en een brand in een lithium-ion accu van een laptop gesimuleerd.

Met name deze laatste simulatie is uniek. De laptop begint te roken. Deze laptop kan al rokend meegenomen worden en in de watertank geworpen worden. Telkens opnieuw! Hiermee is Air Formation één van de eerste opleidingscentra waar deze procedure realistisch geoefend kan worden.

Geur- en geluidseffecten
Deze simulaties worden ondersteund met geur- en geluidseffecten. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van video-ondersteuning. uiteraard is er een volledig werkend P.A., (omroepsysteem) om de communicatie tussen cockpit, cabine en passagiers mee te beoefenen.  Zelfs het interieurlicht kan, net als in het echt, aangepast worden.  Op deze wijze wordt een zo realistisch mogelijke trainingsomgeving gecreëerd. Deze simulator is ook geschikt voor andere scenario's dan brand. Denk hierbij aan decompressie, agressie maar ook levensreddend handelen.

Om de installatie te bedienen heeft de instructeur alleen maar een ipad in de hand. Alle functies van de Cabin crew trainer worden hiermee bediend. Door het toepassen van Nimbo rookmachines heeft de installatie maar een opwarmtijd van 2 minuten en een zeer laag energieverbruik.

FireWare kijkt terug op een geweldig leuke, maar vooral ook inspiratievolle samenwerking met Air Formation en onze Franse dealer Securhit.

Meer informatie over Air Formation:
Bezoek de website: http://www.air-formation.com
Of bekijk hun bedrijfsfilm:    https://vimeo.com/49195808

Schitterende cabincrew trainer gemaakt voor AirFormation in Toulouse. Compleet aangestuurd met een ipad! 

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent