CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Geslaagd weekend op het Nordic First Aid Congress 2019

07 maart 2019

Na het succes van de eerste editie vorig jaar, organiseerde de Danish First Aid Council dit jaar het Nordic First Aid Congress 2019. Bezoekers van over de hele wereld waren naar het Tivoli Hotel & Congress Center in het hart van Kopenhagen gekomen. Samen met onze Deense dealer Optisafe bemanden we een beursstand waar we kennis en inzichten rond reanimatieonderwijs konden delen met de congresbezoekers.

Is het geen plaatje?

De tocht naar de Deense hoofdstad werd ondernomen met onze nieuw bestickerde Talento. Bewapend met diverse oefenmaterialen en de FireWare Interactive Incident Trainer (F.I.I.T.) werd Kopenhagen zonder moeilijkheden bereikt. Vandaar dat we onderweg alle tijd hadden voor het schieten van wat mooie kiekjes!

Nordic First Aid congres

Eenmaal aangekomen en opgebouwd begonnen Sef en Jacqueline vol goede moed aan het congres. Niet heel verwonderlijk, want met een stand naast de lunchtafels hadden we het slechter kunnen treffen! Samen met Optisafe lieten we tal van congresbezoekers kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ensceneren en reanimeren.

F.I.I.T.

Voor het eerst dit jaar hadden we de F.I.I.T. mee over de landsgrenzen. Een mooie gelegenheid om de nieuw toegevoegde scenario’s en omgevingen te laten zien. Met trots toonden we de bezoekers dat cursisten nu ook de mogelijkheid hebben te oefenen op een vliegveld, in een vertrekhal of bij een zwembad. Bovendien zijn valincidenten en insectenbeten toegevoegd aan de scenario’s.

Beursdag ruw verstoord

Niet alles verliep vlekkeloos tijdens het congres. Op vrijdag brak brand uit in een papiercontainer. De beurshal werd daarom direct ontruimd. Gelukkig werden zowel bezoekers als de beursbemanning goed opgevangen. Toch bijzonder om een ontruiming met de inzet van zoveel hulpverleners mee te maken! Gelukkig werd het congres op zaterdag probleemloos voortgezet.

Tourschema

Omdat we zoveel mogelijk mensen kennis willen laten maken met de vernieuwde F.I.I.T., maken we ons alweer op voor de volgende reis. Op 14 en 15 maart staan we met onze Franse distributeur W.I. Consulting op de 1e Assises Nationales Santé Secours et Territoires in La Souterraine, Frankrijk. Deze beurs staat in het teken van gezondheid, hulpverlening en een veilige leefomgeving. Ook hier zullen we weer demonstraties verzorgen met de F.I.I.T. en onze andere oefenmaterialen.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent