CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare werkt samen met de Club van 1-1-2 aan brandbewuste kinderen!

16 oktober 2023

Georgette Plomp en Olof Waltman van de Club van 1-1-2 kwamen begin augustus langs bij FireWare om de laatste loodjes te leggen met het Designteam; de voice-over voor de animatie-character Brandweerman Bob. Georgette en Olof gingen tevreden naar huis en hebben het team blij verrast met een leuke note op het whiteboard!

Wat is de Club van 1-1-2?

De Club van 1-1-2 is een initiatief van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR); om kinderen op een speelse en interactieve manier bewust maken van brandonveilige situaties in en rondom het huis. Deze veiligheidsregio bestaat uit 15 gemeenten en is daarmee de grootste veiligheidsregio van Nederland. Met zo’n 1,2 miljoen inwoners kan er best wel wat mis gaan! Zoals bij de familie Brandjes.

In een nagebouwd huis in de kazerne van Schiedam wonen de broertjes Bram, Edwin, Rudi met hun ouders Winston en Gerda Brandjes. En niet te vergeten, de kat Billy! Bij de familie Brandjes gaat er van alles mis… Ze hebben niet altijd door dat gevaar ik een klein hoekje zit waardoor er in verschillende ruimtes brand ontstaat!

Gelukkig is brandweerman Bob er om ze te helpen! Samen met Brandweerman Bob voeren de kinderen opdrachten uit in de verschillende ruimtes en leren ze op diverse en leerzame manieren hoe ze in hun eigen huis brand kunnen voorkomen. In het huis van de familie Brandjes vind je een echte woonkamer, slaapkamer, keuken, tuin, blusbaan-spel en zelfs een meldkamer waar kinderen ook leren over andere gevaren op straat.

Nieuw leven in geblazen!

FireWare heeft samen met Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gewerkt aan de herinrichting van de Club van 1-1-2. Hiervoor hebben we onder andere gewerkt aan gave animatievideo’s waarin de familieleden naar voren komen, opnames van voice-overs en het ontwerpen van spellen zoals de interactieve vogelhuisjes voor een elektrospel. We hebben samen weer gemerkt hoe mooi co-creatie kan zijn, want ook de Club van 1-1-2 heeft keihard gewerkt om er wat moois van te maken!

Georgette Plomp heeft ons dan ook blij verrast met een leuk bericht op het designkantoor-whiteboard:

‘Bedankt namens de Club van 112 ?
@brandweervrouw_sjors’

Via deze weg bedanken wij de Club van 1-1-2 voor de mooie samenwerking en het vertrouwen! Wij hopen dat er veel kinderen mogen leren van de familie Brandjes!

Meer weten?

Binnenkort zullen wij meer delen over wat wij hebben gedaan voor de Club van 1-1-2. Houd dus komende tijd onze website goed in de gaten!

En wil je een kijkje nemen wat wij voor de Club van 1-1-2 hebben gerealiseerd, ervaar het zelf en ga op visite bij de familie Brandjes!

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent