CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare staat stil bij World drowning prevention day

25 juli 2021

Vandaag, op 25 juli, staat FireWare stil bij wat er nodig is om de veiligheid in, op en langs het water verder te vergroten. Eerder dit jaar riepen de Verenigde Naties deze datum uit tot eerste “World Drowning Prevention Day” (WDPD). Dat zien we als belangrijke mijlpaal, want nog steeds verdrinken er wereldwijd onnodig volwassenen en kinderen.

Volgens cijfers van het CBS verdronken er vorig jaar 107 Nederlandse inwoners. Dat zijn er 31 meer dan in 2019. Dat de World Drowning Prevention Day nu op de agenda van de Verenigde Naties is komen te staan, doet daarom recht aan het grote belang van het voorkomen van verdrinkingen. Voor meer informatie over de Werelddag ter voorkoming van verdrinking, zie www.wdpd.nl.

Hulpverleners voorbereiden op waterreddingen

Als FireWare zijn we trotse leverancier van de waterredding oefenpoppen van Ruth Lee. Door te trainen met mannequins die speciaal zijn ontworpen voor waterredding oefeningen, kunnen hulpverleners beter voorbereid worden op de momenten dat het er écht toe doet. Bijvoorbeeld door de simulatie van een drenkeling, of het scenario van een waterredding per helikopter. Voor alle waterredding oefenpoppen uit onze range, bekijk ons overzicht.

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent