CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare rookmachines in korte film “De Blauwe Maagd”

11 februari 2019

De theater- en filmindustrie vormt de basis van het DNA van FireWare. Als een rode draad loopt de toepassing van theatertechniek door onze projecten en producten. We waren dan ook aangenaam verrast toen we werden gevraagd om onderdeel te worden van een gaaf filmproject. Via producer Ewoud Bon ontvingen we het verzoek om een bijdrage te leveren aan de korte speelfilm “De Blauwe Maagd”. Ewoud zocht een manier om realistische mist te produceren voor de eindscène van de drama. Dan ben je bij ons aan het juiste adres Ewoud!

De Blauwe Maagd

“De Blauwe Maagd” is een unieke, internationaal georiënteerde dramafilm met een zwart-komisch randje. De regisseur van de Nederlands-Franse korte film is het jonge talent Tim Klok. Gerenommeerd acteur Pierre Bokma vertolkt de hoofdrol. Bokma kruipt in de huid van Thomas, een vermogende Nederlandse man. Als zijn vrouw Nathalie, gespeeld door Sytske van der Ster, gekidnapt wordt op hun romantische vakantie in Zuid-Frankrijk, probeert hij haar terug te kopen met zijn fortuin. Thomas raakt daardoor echter verwikkeld in een eeuwenoude vete…

Op 1 december 2018 ging “De Blauwe Maagd” in première op het Eindhoven Film Festival 2018. Het aanwezige publiek omschreef de film als belevenis op zich, met geweldig acteerwerk en oog voor detail. Het deed ons goed om te horen dat het team de film heeft kunnen maken die zij voor ogen hadden!

Theatertechniek

Dat Ewoud bij FireWare aanklopte voor de creatie van een realistisch mistbeeld, eerde ons team enorm. Onze collega’s ademen theater. Het voelde daarom als de kroon op het werk toen de door FireWare ontwikkelde rookmachines werden ingezet op de filmlocatie. De Stratus rookmachines hebben samen met de geperforeerde smokehose sets hun werk fantastisch gedaan in het Mont Ventoux gebergte. Voor ons gaf dit het einde van de al zo mooie film nog meer glans. We zijn blij dat we iets hebben kunnen betekenen voor dit prachtige project!

Bekijk de trailer

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent