CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare op het Nordic First Aid Congress 2018

20 maart 2018
Nordic First Aid Congress 2018 FIIT
Nordic First Aid Congress 2018

Voor de eerste keer dit jaar werd het Nordic First Aid Congress georganiseerd door de Danish First Aid Council.  Een groot aantal bezoekers uit de Scandinavische landen, maar ook van daar buiten kwamen van 10 tot en met 11 maart samen in Kopenhagen samen om kennis en inzichten te delen rond reanimatieonderwijs.

FireWare mocht een tweetal lezingen verzorgen rond het thema realistisch ensceneren. Deze, goed bezochte sessies, gaven inzicht in de verschillende manieren om naar realisme te kijken. Er werden voorbeelden gegeven van grote oefeningen, maar ook veel tips & trucks die de deelnemers de volgende dag al konden uitvoeren met materialen uit de supermarkt.

Onze Deense distributeur, Optisafe, had kosten nog moeite gespaard om de congresbezoekers kennis te laten maken met een aantal innovatieve concepten:  Zo hebben we de nieuwe cabine geïntroduceerd waarbij rond de AMBU reanimatiepop een omgeving geprojecteerd wordt. Door middel van projectie, licht- en geluidseffecten ontstaat er een unieke beleving. Nieuw is ook dat de reanimatiepop volledig geïntegreerd is in het scenario.

De cursist doorloopt de hele cyclus: Hij of Zij is getuige van het ongeval, doet de melding,  moet levensreddend handelen en doet  de overdracht aan de ambulance. Allemaal in één uniek scenario. Dit concept is een doorontwikkeling van de interactie EHBO ruimte zoals FireWare deze FireControl in den haag heeft mogen bouwen en de BVL popupstore die we voor de VR Zeeland mochten maken. We mochten zelfs een gedeelte van deze popupstore meenemen om te laten zien. Erg tof!

Wij kijken terug op een fantastisch congres met fantastische mensen. Tijdens de ERIC 2018 zullen we de projectiecabine ook laten zien op onze stand E35. Kom gerust langs of klik hier voor gratis toegang!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent