CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare op de studiedag van het Oranje Kruis

05 november 2019

Op 2 november 2019 werd in het NBC in Nieuwegein de jaarlijkse Studiedag van Het Oranje Kruis georganiseerd.  Het Oranje Kruis is in Nederland een onafhankelijk certificerende instantie op het gebied van eerste hulp. Ruim 750 EHBO instructeurs uit heel Nederland kwamen samen voor een dag bijscholing en inspiratie.

Theorie en praktijk

FireWare mocht ook een steentje bijdragen aan dit proces. Tijdens twee volgeboekte lezingen, gaven we de deelnemers een introductie in de theorie achter het realisme van een oefening. Daarbij lieten we zien hoe dit op grote en kleine schaal toegepast kan worden.

Ontzettend blij waren we met de ondersteuning van Wendy Kluft van Preventief. Wendy test verschillende oefenoplossingen van FireWare in de praktijk.  Ze deelde haar ervaringen en inzichten en hielp zo de deelnemers om nog beter een brug te slaan tussen de theorie en praktijk.

Hartverwarmende hulp

Naast de lezingen was FireWare ook aanwezig met een mooie stand. Daar konden de bezoekers kennismaken met de FireWare Interactive Incident Trainer (F.I.I.T.). Dit is een unieke trainingsbeleving voor de cursist, waarbij zij het incident ziet gebeuren, gaat handelen en de overdracht naar de professionele hulpverleners verzorgt.

Behalve de F.I.I.T. had ons team ook een uitgebreide collectie oefenmaterialen meegenomen. Bezoekers aan onze stand konden deze naar hartenlust uitproberen. Tijdens sommige momenten was het zo druk dat onze stand bemanning het niet voor elkaar kreeg om iedereen netjes te woord te staan. Hoe geweldig is het dan dat bestaande relaties spontaan bijspringen en de oefenmaterialen en ervaringen aan hun collega-opleiders beginnen uit te leggen. Dat zijn de momenten waarop je als medewerker van FireWare oprecht trots bent!

Wij kijken in elk geval terug op een enorm geslaagd evenement. We danken de organisatie van Het Oranje Kruis dan ook voor de geweldige inspanning die ze hebben verricht. Tot volgend jaar!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent