CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare op de Hobrand demodag

28 december 2018

Op donderdag 1 november vond een demodag plaats in het Trainingscentrum Delta Safety in Rotterdam. Uit de praktijk is gebleken dat de brandweer en industrie behoefte hebben om oefenproducten te ervaren en te vergelijken, voordat men tot aanschaf overgaat. Daarom had onze dealer Hobrand Algebra de FireWare ensceneringsspecialisten en -technici uitgenodigd om onze oefenmaterialen te komen demonstreren. We stuurden onze collega’s Merijn en Stefan op pad om bezoekers van de beurs kennis te laten maken met de FireWare oefenmaterialen.

Workshop ensceneren

Tijdens een georganiseerde workshop ensceneren van Merijn en Stefan konden bezoekers de ensceneringsmaterialen van FireWare van dichtbij ervaren. Zo trok de FireWare Vesta meteen veel aandacht door er onder andere een prullenbakbrand, vetbrand en gasbrand in een handomdraai mee in scène te zetten met echte vlammen. Maar ook blusoefeningen zonder gebruik van echt vuur werden gedemonstreerd met de Silkflame. Om het realisme van de oefeningen kracht bij te zetten, werden onze aanwezige rookmachines ingezet. Bezoekers van onze demostand konden alle zintuiglijke aspecten van een geënsceneerde brand ervaren door middel van onze geluids- en geuroefenmaterialen.

Er was ook veel aandacht voor de Mini PPV trainer. Met de PPV trainer kan de werkwijze rond overdrukventilatie gedemonstreerd worden in een doorzichtig huisje. Daarnaast kan je hiermee experimenteren met repressieve ventilatie, omdat luchtstroming naar wens kan worden rondgesluisd over de verschillende verdiepingen.

Doel bereikt

Het goed voorbereiden van hulpverleners op de werkelijkheid is zeer belangrijk. Je wilt in een training verschillende situaties kunnen oefenen. Het was dan ook ontzettend gaaf om bezoekers te laten experimenteren met onze oefenmaterialen. We kijken terug op een succesvolle demodag. Onze workshop FireWare enscenering werd daarnaast goed ontvangen, zo bleek uit een enquête. Twee derde van de respondenten beoordeelde de workshop als ‘goed’. Niemand vond de demonstraties onvoldoende toereikend. Bedankt voor jullie bezoek aan onze stand!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent