CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare maakt belevenisontwerp voor Safety Village Tilburg

28 mei 2020

Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de realisatie van de nieuwe oefenfaciliteit voor Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant: Safety Village Tilburg. De contouren zijn echter al duidelijk zichtbaar. Door diverse organisaties is er al hard samengewerkt aan een centrum waar brandweermensen in een inspirerende omgeving vakbekwaam kunnen worden én blijven. Maar ook een omgeving waar gastheerschap centraal staat. 

De bijdrage van FireWare aan dit project bestaat voornamelijk uit de creatie van een belevingsontwerp en het integreren van de leer- en lesdoelen. Een oefencentrum kan zoveel meer zijn als beleving een passende rol krijgt. Zeker als de synergie wordt gezocht tussen beleving en het behalen van leer- en lesdoelen. Dán ontstaan er zaken die het verschil maken tijdens een gedegen opleiding: focus op dilemma’s, leiderschap, realisme en vakmanschap!

Strategische indeling met hoog oefenrendement

In het belevenisontwerp is er rekening gehouden dat er elementair en onder alle weersomstandigheden geoefend kan worden. Op sommige plekken wordt het zicht ontnomen om rustig met meerdere groepen te kunnen werken. Op andere plekken vormen de verschillende trainingsobjecten samen juist één geheel. Dit om extra dilemma’s voor bevelvoerende te creëren. Bovendien is er speciale aandacht gegeven aan de evaluatievoorzieningen. Immers, een goede evaluatie verhoogt het rendement van de trainingen enorm.  Maar ook is er rekening gehouden met objectverzadiging: het fenomeen dat gebruikers na een bepaalde periode uitgekeken raken op een centrum.

Bekijk ook het portfolio-item voor een volledige weergave van de bijdrage van FireWare aan Safety Village Tilburg en een impressie van het belevenisontwerp in 360-graden!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent