CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare krijgt antieke knetterkast cadeau voor gebruik in ensceneringtrainingen

30 mei 2018
Antieke knetterkast

“Als je vandaag wilt begrijpen, moet je op zoek gaan naar gisteren.”, aldus de wijze woorden van Pearl S. Buck. Tijdens een avondtraining Ensceneren bij Veiligheidsregio Limburg Noord kreeg instructeur Sef wel een hele gave verrassing. Paul Verhaegh, een van de cursisten, overhandigde Sef een van de allereerste knetterkasten die ooit gemaakt zijn. Dit om in de toekomstige ensceneringtrainingen te gebruiken, om aan cursisten te laten zien waar we vandaan komen en welke ontwikkeling de oefenmaterialen eigenlijk doorgemaakt hebben.

Ontwikkeling

Vroeger maakten brandweerkorpsen, veel meer dan nu, hun eigen oefenmaterialen. Deze “antieke” knetterkast is opgebouwd uit een behuizing, een speaker, een transformator, een rode gloeilamp en twee TL-starters voor het “knetter” effect. Deze “luxe” uitvoering had zelfs een spiegel in de behuizing om het licht in de goede richting terug te kaatsen, een doorlus mogelijkheid én een volumeregeling door middel van een mechanisch te verstellen rooster! Ook was er nagedacht over hoe het snoer netjes op te rollen.

Anno nu lachen we hier misschien een beetje om. Maar de eenvoud en de degelijkheid waarmee dit product indertijd door een gepassioneerde brandweerman gemaakt is, is erg inspirerend. Het uitgangspunt dat materialen soms iets meer “met een schroevendraaier en een waterpomptang” te repareren moeten zijn is geen gek uitgangspunt. Door goed te kijken naar het verleden, zijn we binnen FireWare in staat nog betere oefenmaterialen te ontwikkelen voor nu en in de toekomst!

Bekijk de video

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent