CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare helpt om de onthanger onder de aandacht te brengen in heel forensisch Nederland

04 juni 2021

Soms kom je een uitvinding tegen waarvan je denkt: wat slim bedacht! Twee maanden terug viel ons oog op zo’n uitvinding: de onthanger van Erik Wannee. De onthanger is een hulpmiddel om mensen die zichzelf hebben verhangen op een respectvolle en Arbo-vriendelijke manier te kunnen bergen.

Erik heeft de laatste jaren volledig belangeloos gewerkt aan de ontwikkeling van dit hulpmiddel voor mensen van Forensische Opsporing. Een super initiatief waar veel behoefte aan was. Het FireWare- team wil dan ook graag een steentje bijdragen en Erik ondersteunen. Het is dan ook fijn dat we een oefenpop beschikbaar hebben kunnen stellen voor de doorontwikkeling en demonstraties. Temeer omdat zo nog veel meer andere hulpverleners geholpen zijn met de oplossing van Erik.

 Want, wat doe je als je als forensisch arts, of forensisch rechercheur, geconfronteerd wordt met iemand die zich hoog boven een trap of bovenin een boerenschuur heeft verhangen? Veel mensen moeten er niet aan denken, maar voor Erik is dat dagelijkse realiteit. Je zult het zware lichaam fatsoenlijk en ook nog Arbo-verantwoord omlaag moeten zien te krijgen. Dat valt soms echt niet mee! Om daar een oplossing voor te vinden, besloot Erik een hulpmiddel te ontwikkelen. Dat is de onthanger geworden. In ons magazijn werd het gebruik van de onthanger gedemonstreerd, daar hebben we meteen een filmpje van gemaakt.

Bekijk de video

Van schuurtje tot fabriek

Ondertussen is het werkschuurtje van Erik net een fabriek geworden. En inmiddels ligt er een etui van 1A Forensics in ieder FO-busje in Oost-Nederland. De uitvinding wordt nog verder doorontwikkeld, zodat de rest van forensisch Nederland ook zeer waarschijnlijk met de onthanger kan gaan werken. Inmiddels is er ook al interesse getoond vanuit het buitenland.

Veel succes Erik met de verdere ontwikkeling van je uitvinding! FireWare heeft geen commercieel belang bij de onthanger. Maar we vinden het een super goed initiatief. Mocht je meer willen weten over de onthanger, neem dan vooral contact op met Erik via erik@wannee.nl.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent