CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare helpt AC Opleidingen met de doorontwikkeling van hybride escape room “De Kwekerij”

19 november 2020

In opdracht van opleidingscentrum AC Opleidingen, mocht FireWare ondersteunen met de doorontwikkeling van hybride escape room "De Kwijkerij". De Kwekerij is speciaal ontwikkeld om zowel in te zetten voor BHV-trainingen als voor entertainment. 

Het verhaal

Ergens in de omgeving van het Westland trapt een jongen zijn voetbal per ongeluk over de schutting van meneer Zwinkels, een oude tuinder. De jongen roept en klopt op de tuindeur, maar er wordt niet opengedaan. In eerste instantie lijkt de situatie onschuldig. Maar, zodra de deelnemers de jongen helpen om zijn bal terug te krijgen, blijkt niets minder waar! Lukt het de deelnemers om een uitweg te vinden in de tomatenkwekerij?

Beleving

De Kwekerij bestaat uit drie verschillende kamers, welke allemaal zijn voorzien van licht- en geluidseffecten en interactieve spelelementen. Dit alles is volledig op elkaar afgestemd. De instructeur stuurt de volledige installatie aan via een tablet. Daarop is ook het handelen van de deelnemers live te volgen. Daarom kunnen hints op het juiste moment gegeven worden, maar ook het handelen van bedrijfshulpverleners kan zo worden beoordeeld. Deelnemers ontvangen hints via portofoons die ze meekrijgen bij het betreden van de beleving. Het afhandelen van portofoon en telefoonverkeer is volledig geautomatiseerd. Is de hint niet nodig, dan wordt de hint ook niet gegeven. Zo wordt de snelheid van de cursisten beïnvloed.

Meer informatie over deze hybride escape room? Zie dan de projectpagina over De Kwekerij van AC Opleidingen.

Bekijk de promo

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent