CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare en Intertraining slaan de handen opnieuw ineen voor de realisatie van “De Meldkamer”

14 december 2020

Na het succes van de eerste BHV escape room in Nederland, hebben FireWare en Intertraining de handen opnieuw ineen geslagen voor een samenwerking. De Meldkamer is een geheel nieuwe ervaring. Cursisten kruipen in deze escape room in de huid van een centralist!

Een echte meldkamer

Bij een escape room zal je al gauw denken aan mysterieus ingerichte ruimtes en geheime deuren. De Meldkamer hoort niet in dit rijtje thuis. De gehele beleving is vormgegeven als een echte meldkamer. De Meldkamer bestaat uit 3 identieke ruimtes waarvan elke meldkamer wordt bemand door 2 deelnemers. Tevens is iedere ruimte voorzien van demonteerbare spatschermen, zodat de cursus altijd veilig verzorgd kan worden.

De beleving

Tijdens hun “dienst” krijgen de cursisten te maken met 4 verschillende incidenten die ze dienen op te lossen. In elk van de drie ruimtes zijn camera’s aanwezig. Hierdoor kan de instructeur op afstand live meekijken en de cursist toetsen. Ook is er een tablet aanwezig waarmee de gehele installatie van de escape room bediend kan worden. De gehele beleving wordt ondersteund door licht- en geluidseffecten. Lukt het de cursisten om onder verzwaarde omstandigheden, zoals tijdsdruk, de slachtoffers en hulpverleners aan de andere kant van de lijn bij te staan? Een unieke ervaring in het BHV-onderwijs!

Benieuwd naar wat de Meldkamer verder te bieden heeft? Bekijk dan de projectpagina over De Meldkamer van Intertraining.

Bekijk de promo

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent