CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Een wereldprimeur voor het oefenen van waterreddingen!

07 juni 2021

Met een waterredding oefenpop kun je reddingswerkers alle vaardigheden leren die nodig zijn om veilig een persoon uit het water te halen. In de meeste gevallen simuleert de oefenpop een drenkeling die met hoofd en schouders boven water drijft. Zodra het slachtoffer uit het water is gered, kan er worden overgeschakeld naar een oefenpop voor de reanimatie. Erg waardevol om reanimatievaardigheden te trainen, maar door het wisselmoment is er wel al lang ingeleverd op de oefenbeleving.

Dat moet ook anders kunnen, zo dachten onze Britse partner Ruth Lee en de medische simulatie-experts van Lifecast Body Simulation. Zij sloegen de handen ineen voor een doorbraak in het oefenen van waterreddingen: de Advanced Water Rescue Oefenpop.

Waterredding oefeningen naar het hoogste niveau getild

De torso van de Advanced Water Rescue Manikin is ontwikkeld door Lifecast Body Simulation. Op deze torso kunnen alle handelingen worden beoefend die komen kijken bij de redding van een drenkeling. Het borstbeen kan tot 5 á 6 cm worden ingedrukt en beschikt over een ingebouwde terugslag. Ook is de oefenpop geschikt voor het trainen van intubatietechnieken.

Uniek is dat er zowel een primaire (droge) verdrinking als een secundaire (natte) verdrinking kan worden gesimuleerd. De instructeur kan vloeistoffen injecteren om het schuimen uit de mond van het slachtoffer na te bootsen.

Robuust lichaam

De rest van het lichaam is gefabriceerd door Ruth Lee. Er is gezorgd voor een realistische verhouding tussen lengte en gewicht. In het water zal de oefenpop in een hoek van 45 graden drijven. Deze hoek wordt zelfs in de meest ruwe wateromstandigheden vastgehouden. In de zakken op de armen, benen, borst en rug kan extra gewichten worden toegevoegd om de drijfhoek aan te passen. Door het robuuste ontwerp kan de oefenpop wel tegen een stootje. De cursisten worden niet beperkt in hun handelen tijdens de reddingsoperatie.

Voor meer informatie en foto’s, zie onze webshop: Advanced Water Rescue Oefenpop.

Bekijk de video

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent