CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

‘Knallende’ oefening in Groote Keeten – indrukwekkende foto’s en video!

02 november 2023

Eind juli heeft FireWare een multidisciplinaire oefening uitgezet in Groote Keeten. Van gebroken benen tot bewusteloze slachtoffers, alles en iedereen is aan bod gekomen in deze groots uitgezette oefening. Zo veel mogelijk hulpdiensten werkten samen om de slachtoffers van een fictieve gasexplosie te hulp te schieten.

‘Knallende’  oefening

De reddingsbrigade, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, Koninklijke Marechaussee, Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij en de politie moesten flink aan de slag. Zij moesten tijdens deze multidisciplinaire oefening de (LOTUS) slachtoffers in veiligheid brengen, hun letsels behandelen en de brand blussen, die volgde na de explosie. Hiermee zijn alle onderdelen van een noodsituatie aangepakt en beoefend. Best een flinke klus met zo’n 30 slachtoffers. Maar zo zijn de hulpdiensten in ieder geval goed voorbereid als het echt gebeurt.

Weer een stevig staaltje FireWare!

Kosten noch moeite zijn gespaard om het hele scenario zo realistisch mogelijk neer te zetten. De explosie werd gesimuleerd door de Explosie Simulator V2. De brandhaard was een combinatie van de Stratus en de Cumulus rookmachines met FireSpots en Phoenix Silkflames. De simulatie kwam daarbij nog meer tot leven door de ‘echte’ slachtoffers. De Het Oranje Kruis geschoolde (LOTUS) slachtoffers werden gebrieft met de situatie en de individuele letsels. Er vielen echte neptranen, er was paniek en bovenal een explosie met brandhaard.

Noordkop Centraal was ter plaatse om verslag te doen van de oefening. Bekijk het nieuwsbericht met video van Noordkop Centraal hier!

Is er bij jou een explosief enthousiasme ontstaan? Kijk dan snel in ons portfolio naar wat voor simulaties FireWare nog meer op touw heeft gezet!

Bekijk de video’s

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent