CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Didactische escape room wint Inspiratieprijs 2018

14 februari 2019

De didactische escape room “Rescue Anne”, welke FireWare in samenwerking met OABv heeft ontwikkeld, heeft de Inspiratieprijs 2018 gewonnen. Een vierkoppige jury nam dit besluit uit naam van het Bestuur van Stichting Het Oranje Kruis. Een oordeel waar we erg trots op zijn!

Het verhaal van “Rescue Anne” is uniek en aangrijpend. De geest van verpleegster Anne dwaalt al ruim een eeuw door drie identieke escape rooms bij OABv in Den Haag. Door toedoen van Anne zijn al 4 patiënten overleden. Lukt het de cursisten om de juiste beslissingen te nemen en wel op tijd te ontsnappen?

Dit project is ontwikkeld voor samenwerking en hercertificering van eerstehulpverleners. Alle onderwerpen van een BHV-training komen daarom aan bod: brand, ontruiming, spoed eisende hulp en niet spoed eisende hulp. Daarnaast worden ook vaardigheden getoetst. Bijvoorbeeld het aanleggen van een verband. Cursisten zullen nauw moeten samenwerken om te kunnen ontsnappen!

Inspiratieprijs 2018

Vernieuwende ideeën, een hoog entertainmentgehalte en uitdaging stonden aan de basis van het lovende juryoordeel. “Rescue Anne” maakt EHBO voor iedereen mogelijk. Het spannende spelelement van een escape room wordt gecombineerd met het trainen van EHBO- en BHV-kennis. We kijken terug op een fijne samenwerking en een geslaagd project. Ben je benieuwd naar het volledige juryrapport? Die vind je hier.

Ook een didactische escape room?

Escape rooms worden steeds populairder. De ruimtes die we tot op heden hebben ontwikkeld zijn niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk om te doen. Het enthousiasme ontstaat al bij de ontwikkeling van onze ontsnappingsruimtes. Onze collega’s denken daarom met veel plezier mee aan nieuwe innovaties. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Wil je meer lezen over dit project? Kijk dan bij ons portfolio item.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent