CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

De virtuele wereld en de werkelijke wereld gecombineerd: Velicus en FireWare gaan samenwerken!

15 juni 2022

FireWare heeft zijn oorsprong in de theaterwereld. Een wereld van intermenselijk contact. En daar geloven we heilig in. Maar, we zijn niet blind. Ook wij zien dat de wereld van viritual reality, mixed reality en augmented reality niet meer uit onze huidige samenleving weg te denken is.

Al deze technieken bieden tal van hele mooie mogelijkheden. Wat als we nu de wereld van theater en beleving samen met deze nieuwe technieken zouden gaan combineren? Dan kunnen er écht fraaie dingen gaan ontstaan! Daarom gaan FireWare en Velicus met elkaar samenwerken!

Samenwerken door kwetsbaar op te stellen

“If you are not prepared to be wrong, you‘ll never come up with something original”, een gevleugelde uitspraak van Sir Ken Robinson. Echter, ook een uitspraak die FireWare en Velicus met elkaar verbindt. Beide bedrijven weten nog niet waar de samenwerking uiteindelijk naar toe zal leiden. Maar, gaaf wordt het wel! Bij het samen ontwikkelen van nieuwe trainingsoplossingen hoort het kwetsbaar durven opstellen. Een eigenschap die beide organisaties hebben. Velicus heeft enorm veel kennis van de virtuele wereld en mixed reality. FireWare heeft zijn sporen verdiend in het ontwikkelen van fysieke simulatieoplossingen die alle zintuigen aanspreken. Een gouden combinatie!

De eerste resultaten zijn al zichtbaar: en nog gratis ook!

De eerste producten worden nu al gelanceerd. Wat te denken van de – GRATIS – table top oplossing die te gebruiken is in combinatie met de HoloLens 2? De FireWare Safety Library is door Velicus zo aangepast dat deze geschikt is om in mixed reality toe te passen. Hoe gaaf is dat?

Ook de Apollo LED Oefenblussers worden nu zo ingezet dat je met een échte oefenblusser in een mixed reality wereld kan blussen. Eerst heel veel tijd kwijt zijn om de controllers te leren kennen is passé. En wat als de FireWare Interactive Incident Trainer (F.I.T.T.) van FireWare samen gaat werken met de applicaties van Velicus? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos! Allemaal oplossingen die in de komende tijd getest worden én op de markt gaan komen.

Nu al in de showroom

Wil je zien welke kant het allemaal op kan gaan? Kom dan naar de showroom van FireWare in Wieringerwerf. Daar is al een HoloLens met de applicaties van Velicus beschikbaar om te testen met de hardware van FireWare. We nemen deze oplossingen natuurlijk ook mee naar Interschutz 2022 in Hannover!

Dit is pas het begin…

Met de samenwerking worden de eerste stappen gezet naar een nieuwe generatie trainingsoplossingen. We weten nu waar het gestart is. Waar het gaat eindigen: geen idee. Maar, met twee bedrijven die zoveel liefde voor techniek en beleving hebben, kan het niet anders dan dat het iets heel moois gaat zijn. Wil je meedenken of heb je zelf een mooi idee? Neem gerust contact met ons op. We gaan graag samen verder op deze bijzondere interactieve reis!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent