CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

De nieuwe FireWare studio: permanent decor voor jouw webinar, ELO of leerfilm

07 oktober 2020

Sinds het begin van de corona-lockdown heeft FireWare tal van webinars verzorgd voor verschillende veiligheidsregio’s en andere hulpverlenende organisaties. En dat allemaal in onze eigen studio in Wieringerwerf. In de zomer van 2020 hebben we deze studio volledig aangepast. De ervaringen van de tijdelijke studio zijn verwerkt in een permanente studio. Het resultaat mag er zijn!

In het nieuwe decor is het heel eenvoudig om een eigen logo of huisstijl te integreren. Of dit nu een brandweerlogo is of het logo van een veiligheidsregio; met één druk op de knop wordt de studio aangepast in de juiste huisstijl. En de verlichting, die kleurt in stijl mee! Uiteraard is de verlichtingsset van de spiksplinternieuwe studio volledig in LED uitgevoerd. De PowerPoint, of andere presentatie, wordt in het decor weergeven. Ook kan er “picture-in-picture” worden uitgezonden tijdens een uitzending. Bovendien is er een greenscreen en bluescreen aanwezig, waardoor bijna elk virtueel decor gecreëerd kan worden.

Hoge beeldresolutie en kraakhelder geluid

Draadloze microfoons, of liever met draad? De uitgebreide geluidsset voorziet in beide behoeften. Bovendien zorgen de speciale studioluidsprekers voor een kraakhelder geluid voor de spreker. Daardoor kan bijvoorbeeld de dialoog worden aangegaan met cursisten achter hun computer thuis of op locatie. Nog mooier is dat de instructeur de cursisten ook nog kan zien op het grote scherm. Dat zijn tot wel 40 deelnemers via de eigen video-oplossing van FireWare. Via YouTube kan een nog veel groter publiek bereikt worden. De bandbreedte is met de twee glasvezelverbindingen in elk geval ruim voldoende aanwezig!

In de studio kan er worden gewerkt met 5 HD camera’s, die live geschakeld worden. Eventueel kan het aantal camera’s nog verder uitgebreid worden. Ideaal voor webinars waarbij er veel met proefjes wordt gewerkt die goed in beeld gebracht moeten worden. Uiteraard worden de webinars in hoge resolutie opgenomen.

De werkplekken voor de schakeltechnicus, moderators en andere ondersteuners zijn zeer ruim opgezet. Zo kan de 1,5 afstand maatregel goed geborgd worden. En wil je brainstormen over hoe het webinar aan te pakken? Ook dat kan in de studio met de LEGO®-tafel en het grote aantal whiteboards!

Content maken voor de ELO en leerfilms

Naast webinars opnemen, is de nieuwe studio van FireWare ook geschikt voor het creëren van content voor bijvoorbeeld ELO’s en leerfilms. Zo is er onder andere een aparte cabine voor geluidsopnames en een productfotografie-tafel. Het creatieve ontwerpteam van FireWare beschikt bovendien over 5 extreem krachtige computers om de meest complexe animaties te verzorgen. Deze computers worden ook gebruikt voor de post-productie en nabewerking van films. Voor opnames op (de oefen-)locatie is er een complete mobiele set aanwezig. Wil je het nog specialer? FireWare heeft ook de beschikking over 360-graden camera’s en 3D-camera’s. Dus, heeft u animaties, filmpjes of illustraties nodig voor uw ELO of leerfilm? Daag ons uit!

Tarieven

Heb je interesse om gebruik te maken van de FireWare studio? Bijvoorbeeld voor de opname van een (live) webinar, voor beeldmateriaal voor de ELO of voor het maken van content? Op het gebied van studioverhuur bieden we verschillende opties. Kijk maar eens op de webpagina van de FireWare studio. We hebben bijvoorbeeld handige totaalpakketten voor je samengesteld, zodat je direct weet waar je aan toe bent. Heb je toch vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Bel ons gerust. We beantwoorden graag al jouw vragen.

Zelf een studio voor webinars bouwen of een online platform creëren?

FireWare heeft een ruime ervaring in het verzorgen van webinars voor de hulpverleningsbranche. De kennis die we hebben opgedaan delen we graag. Veel informatie is bijvoorbeeld te vinden via www.vakbekwaamopafstand.nl.

Natuurlijk mag je gebruikmaken van onze volledig ingerichte studio in Wieringerwerf. Maar misschien wil je zelf een studio bouwen of laten inrichten. Of een eigen digitale omgeving opzetten waarop je webinars en digitale evenementen kunt verzorgen. Binnen het team van FireWare zijn er technici, vormgevers en programmeurs aanwezig die graag hun expertise inbrengen. Zij beschikken niet alleen over een ruime ervaring in hun vakgebied, maar ook over de toepassing hiervan binnen de hulpverleningsbranche. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent