CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

De FireWare bedrijfstuin is klaar voor de toekomst!

08 juni 2021

In het voorjaar van 2012 verhuisde FireWare naar het huidige onderkomen op industrieterrein De Stek in Wieringerwerf. In dit pand hebben we onszelf van alle gemakken kunnen voorzien. Kantoren zijn ruim opgezet, reparaties en onderhoud worden uitgevoerd in onze eigen werkplaats, bezoekers kunnen oefenmaterialen ervaren in onze showroom en sinds afgelopen zomer staan we ook digitaal met jullie in live verbinding via onze eigen studio.

Sinds de verhuizing naar De Stek, hebben we ruimte kunnen bieden aan meer dan 10 nieuwe collega’s. Zij dragen allemaal bij aan hetzelfde doel: hulpverleners overal ter wereld in staat stellen om zo realistisch mogelijk te oefenen. Met elkaar helpen wij hulpverleners om vakbekwaam te worden en te blijven. En dat doen we met veel plezier!

Parkeergelegenheid

Meer collega’s en bezoekers betekent ook meer behoefte aan parkeergelegenheid. Dat is waarom we onze tuin afgelopen maand hebben aangepast. Deze aangepaste tuin biedt niet alleen extra parkeerplaatsen, maar zorgt er ook voor dat er ruimte achter ons pand wordt vrijgespeeld. Daardoor hebben we meer stallingsruimte om aan voorlichtingsoplossingen, zoals roadshows en mobiele oefencentra te werken. Maar, met het oog op de toekomst is er nog veel meer mogelijk!

THV-oefening

Voor het aanpassen van de tuin was het nodig dat er twee bomen en een aantal coniferen gerooid werden. Dat bracht ons op een ludiek idee. Waarom combineren we dit rooien niet met een brandweeroefening? Voor Veiligheidsregio Noord-Holland Noord hebben we uiteindelijk een extreem realistisch scenario opgetuigd van een illegale straatrace. De brandweer stond volledig vrij om de bomen van ons terrein te zagen en hebben zo kunnen werken aan het specialisme technische hulpverlening. We vinden het natuurlijk erg gaaf dat we de brandweer op deze manier hebben kunnen helpen om te werken aan hun vakbekwaamheid!

Een speciaal bedankje gaat uit naar Loonbedrijf Sturm-Jacobs en D. Meijer Agriservice voor de prachtige metamorfose. Hier hebben we nog jaren plezier van!

Bekijk de video van de metamorfose

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent