CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

De digitale sleur doorbroken: LEGO® Serious Play® voor Veiligheidsregio Noord-Holland Noord!

10 februari 2021

Team Brandveilig Leven van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor een aantal mooie uitdagingen. Maar hoe kun je daar met elkaar over van gedachten wisselen? Zonder in de zoveelste saaie Zoom- of Teams-meeting te verzanden? Vandaag is dat gelukt met een digitale Lego® Serious Play Sessie® georganiseerd door FireWare!

De deelnemers kregen van te voren een verrassingspakket toegestuurd, met daarin alles wat ze nodig hebben voor een interactieve, dynamische sessie van 3 uur. Door vooral zelf actief en praktisch bezig te zijn, door met oprechte aandacht naar elkaar te luisteren en écht antwoord te willen vinden  op een aantal cruciale vragen, vloog de tijd voorbij. En nog veel belangrijker, er is hele waardevolle informatie opgehaald!

Lego® Serious Play® is een extreem krachtige methode voor brainstorming en conceptontwikkeling, die ook goed digitaal in te zetten is. Vanuit de speciaal voor dit doel ingerichte FireWare studio worden de sessies door een gecertificeerde facilitator begeleid. De deelnemers krijgen van te voren alle benodigde materialen thuisgestuurd, waaronder een speciaal samengesteld LEGO® pakket. In een actieve sessie wordt er vervolgens met elkaar gewerkt aan het vinden van antwoorden. Deze antwoorden worden gevonden door het bouwen van modellen en de verhalen daarachter met elkaar te delen.

Super gaaf om te zien hoe de mensen van Team BVL er vol voor zijn gegaan! Er is keihard gewerkt door iedereen. En een dergelijke sessie is zeker voor herhaling vatbaar. Wil je meer weten over Lego® Serious Play®, of wil je misschien wel een sessie organiseren voor je eigen organisatie? Kijk dan op deze pagina. We helpen je graag verder om de digitale sleur te doorbreken!

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent