CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Weer een stukje beter: de cabin crew trainers van Air Formation

Cabin Crew Trainers AirFormation 3
Cabin Crew Trainers AirFormation 2
Cabin Crew Trainers AirFormation 4
Cabin Crew Trainers AirFormation 5
Cabin Crew Trainers AirFormation 6
Cabin Crew Trainers AirFormation 7
Cabin Crew Trainers AirFormation 8
23 maart 2017

Op 22 en 23 maart ging een team van FireWare naar Toulouse om onderhoud te verrichten aan de twee cabin crew trainers van Air Formation. Deze snel groeiende organisatie heeft twee simulatoren van FireWare in gebruik. De eerste trainer wordt gebruikt voor “droge” oefeningen. In de tweede simulator wordt er daadwerkelijk geblust en zijn complexe communicatie-scenario’s bij vliegincidenten mogelijk.

De nieuwe locatie van Air Formation is indrukwekkend. Op nog geen 10 minuten van Toulouse Blagnac Airport staat dit moderne luchtvaarttrainingscentrum. Zowel cabinepersoneel, (test)piloten als onderhoudstechnici worden hier opgeleid. Onder andere de testpiloten en de flight-engineers van Airbus worden in dit opleidingscentrum geschoold.

Een leuk detail is dat de Franse astronaut (en nu airbustestpiloot) Philippe Perrin tijdens zijn training bij Air Formation gebruik heeft gemaakt van een FireWare simulator. Zijn commentaar in het gastenboek is erg positief:

““Un grand Merci pour cette formation bien supérieure a tout ce que j’ai pu connaître dans ma carrière de pilote de chasse, de  pilote de ligne, et d’astronaute ! Un grand Bravo des deux mains”  (8 maart 2016)

Dat is toch een erg mooi compliment van iemand die al heel wat heeft gezien!

De simulatoren zijn al een tijdje in gebruik. Er is dan ook door Air Formation behoorlijk wat ervaring opgedaan in het geven van trainingen. Excellent zijn is één van de kernwaarden van FireWare. Door actief met de trainers in gesprek te gaan kwamen er een aantal verbeterpunten naar voren. Deze punten waren makkelijk tijdens een onderhoudsbeurt in de software aan te passen. Met de huidige updates krijgen de simulatoren nog meer mogelijkheden!

Met name op het gebied van audioweergave en het werken met de videobestanden zijn er verbeteringen doorgevoerd. De instructeur kan nu met nog minder knoppen een nog meer realistische trainingsbeleving creëren. Ook voor de communicatie tussen cabinepersoneel en de cockpit zijn er een aantal uitdagende nieuwe scenario’s toegevoegd.

Wilt u meer weten over Air Formation? Kijk dan vooral eens op hun website: www.Air-Formation.com

Wilt u ook een Cabin Crew Trainer? Of een andere simulator? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent