CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Vragen aan oud-cursist Bert Schenau

18 maart 2013
Vragen aan oud cursist Bert Schenau

Even voorstellen: Ik ben Bert Schenau en ik ben werkzaam bij Brandweer IJsselstreek als medewerker OT&O (Opleidingen, Trainen & Oefenen). Binnen deze functie is mijn specialisatie kerninstructeur technische hulpverlening. 

Welke ensceneringstraining(en) heeft u gevolgd? 
Basistraining Ensceneren op locatie in maart 2013

Wat is u het meest bijgebleven van de training? 
Het gemak waarmee je bepaalde dingen kunt doen. In de praktijk wordt vaak te moeilijk gedacht en dan lukt de enscenering maar half. Na wat experimenteren met rook en licht blijkt heel veel mogelijk.

Hoe zijn uw ensceneringen veranderd sinds de training? 
Ze zijn enorm veranderd. De juiste materiaalkeuze zorgt simpel en snel voor een realistische oefening.

Op welke enscenring bent u het meest trots? 
Niet echt één specifieke enscenering. Al doende leert men, iedere oefening ziet het er weer beter uit. Je blijft kritische en probeert het iedere keer beter voor elkaar te maken. Tijdens de training zijn we met een rookmachine aan de gang gegaan voor het opbouwen van een mooie dikke rooklaag. Vervolgens wordt een ventilator ingezet en zie je de rooklaag levensecht uitdampen. Echt gaaf!

Hoe bent u te werk gegaan bij de enscenring op de foto? 
Simpelweg een rode en een gele spot en een kleine rookmachine. Deze tools op de juiste manier plaatsen en het zag er super uit!

Wat is uw gouden tip voor andere ensceneerders? 
Het is echt heel handig om een basistraining te volgen en er vervolgens achter te komen dat er op eenvoudige wijze heel veel mogelijk is. Een mooie enscenering werkt dan ook zeer motiverend voor de mensen die oefenen. Het traditionele oefenen hebben ze echt wel gezien. Realistisch ensceneren voorkomt interpretatieverschillen en maakt dat cursisten zich echt fanatiek inzetten bij de oefening.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent