CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Voorlichtingsvoertuig Van Vlam op de Expertdag bij het IFV

05 april 2019

Super Leuk! Gisteren was de Expertdag Nationale Brandpreventieweken bij het IFV in Arnhem. Arne Dewaet, de brandpreventie-coördinator bij Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant was één van de sprekers. Hij inspireerde de bezoekers met een uitleg over de campagne "Leefbrandveilig.be". Ook had hij een heel mooi voorlichtingsvoertuig meegenomen! Namelijk het voorlichtingsvoertuig van familie “Van Vlam”.

Meten is weten

We hebben met heel veel plezier aan dit voertuig gewerkt. En we vinden het ook heel erg tof dat het verzamelen van data over de kennis van burgers over brandveiligheid steeds meer aandacht krijgt. Dit voertuig stelt uitgebreide rapportages samen op basis van de antwoorden van bezoekers. Daardoor weten we steeds meer over het kennisniveau van de burger op het gebied van brandveiligheid!

We hebben al eens een stukje geschreven over het meten van BVL-projecten bij een zusterinstallatie van de Vlam; De Kameleonrace van Veiligheidsregio Fryslân. De Van Vlam meet de data op dezelfde manier als dit voorlichtingsvoertuig. Leuk is nu dat de data van deze twee installaties vergeleken kan worden. Dit geeft wellicht nieuwe internationale inzichten, waarmee nog beter en gerichter voorlichting gegeven kan worden!

Gouden, zilveren en bronzen rookmelders

Tijdens de Expertdag werden ook de gouden, zilveren en bronzen rookmelder uitgereikt voor de BVL projecten in Nederland. We feliciteren project “Leefsamen Achterhoek” van Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland met het behalen van de gouden rookmelder. Bij dit project worden duizend huishoudens met kwetsbare ouderen voorzien van slimme rookmelders.

Natuurlijk feliciteren we ook de winnaars van de zilveren rookmelder; Veiligheidsregio's Noord-Holland Noord, Midden-West Brabant en Utrecht, met hun Project Gamification. Dit is een spel op Facebook dat de bezoeker veiligheidstips meegeeft.

Veiligheidsregio Drenthe

En natuurlijk ook onze felicitaties voor de bronzen rookmelder van Veiligheidsregio Drenthe. Zij ontwikkelde het lesprogramma Brandveilig Leven, in samenwerking met de studenten van de PABO. Hier leren basisschool leerlingen spelenderwijs hoe ze een robot kunnen programmeren en hoe ze allerlei brandweer gerelateerde opdrachten kunnen uitvoeren.

Voor Brandweer Drenthe mochten we ook al eens een BVL container realiseren. Hier rijdt de bezoeker mee achterin een tankautospuit naar diverse brandoorzaken.

Brandveilig Leven oplossingen

FireWare heeft ruime ervaring in het maken van BVL-oplossingen. Kijk maar eens in ons BVL-portfolio! Een keer vrijblijvend brainstormen om te kijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wees van harte welkom in onze brainstormruimte om samen een mooi concept te ontwikkelen!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent