CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

"Voordelig en altijd goed werkend materiaal"

01 oktober 2009
Voordelig-en-altijd-goed-werkend-materiaal-2
Voordelig-en-altijd-goed-werkend-materiaal-3

“Vorig jaar besloten we om voor een grote oefening de materialen en expertise van de divisie FireRent in te huren. Dat werd een groot succes. Zelfs medewerkers van hulpdiensten die alleen figureerden hadden een leerzame oefening.” Jeroen Simons van Brandweer Midden en West Brabant is enthousiast over het huren van realistisch oefenmateriaal.

Een groot voordeel van huren is dat voor iedere oefening andere materialen kunnen worden gebruikt, ook heeft een korps zelf geen onderhoudskosten. “Wij hebben geen technische dienst en onderhielden de materialen tussen de bedrijven door. Door te huren heb ik altijd te maken met schoon en goed werkend materiaal. Ik heb er geen onderzoek naar gedaan, maar volgens mij is het voordeliger dan kopen,” aldus Simons.

Door FireRent’s achtergrond in het theater creëren de medewerkers een realistisch beeld. “Vroeger zeiden we wel eens en nu moet je denken dat hier een woonwijk staat. Dat is nu niet meer zo: wat je ziet, is het.” Dit jaar heeft Simons meermalen geoefend in samenwerking met FireRent. “Wij komen met een idee. FireRent bedenkt welke middelen nodig zijn om een scenario realistisch uit te voeren.”

Over de service is Simons erg te spreken: “Bij de voorbereiding en op de eerste dag van de oefening zijn er mensen van FireRent. Zij zetten de oefening voor ons op en testen het materiaal. Onze ensceneringmedewerkers krijgen vervolgens een uitleg over de bediening van de materialen en draaien de rest van de tijd de oefening, ideaal!”

 

Een scenario

Jongeren op brommers crossen door een verlaten pand. Buren alarmeren de politie vanwege de geluidsoverlast. Zodra een politieteam arriveert, slaan de joyriders op de vlucht. Gevolgen: Een botsing… Een berijder wordt weggeslingerd en raakt gewond… Een brommer lekt vloeistof en vliegt in brand… Voorbijgangers mengen zich op indringende wijze in het voorval… Voldoende werk dus voor de verzamelde hulpdiensten.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent