CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Virtueel paasvuur op kerktoren voor teken van hoop tijdens coronacrisis

14 april 2020

Afgelopen paasweekend, op zaterdagavond 11 april, mochten we helpen met het creëren van een paasvuur op de Sint-Petrusbasiliek aan de markt in het Brabantse Oirschot. Wegens de coronacrisis kon de parochie Odulphus geen kerkdiensten en vieringen meer organiseren. Diaken Wilfred van Nunen liet zijn creatieve geest de vrije loop en kwam tot een mooi alternatief. Dat initiatief bleef zeker niet onopgemerkt!

Pasen wordt binnen het christelijke geloof geassocieerd met het licht. Veel gelovigen in Oirschot en omgeving ervaren het uitvallen van de diensten in de periode rond Pasen als een groot gemis. Daarom werd gezocht naar een alternatief. Dit alternatief is gevonden door boven op de kerktoren het “licht om de vreugde van de verrijzenis” te laten branden.  Om elk risico uit te sluiten is er natuurlijk niet gekozen voor een echt vuur, maar een simulatievuur. Dat diaken Wilfred van Nunen ons hiervoor belde verbaasde ons, maar we voelden ons bovenal vereerd. Natuurlijk willen wij ook helpen met het creëren van een paasvuur in deze tijden! Realistisch vlammen simuleren is precies wat we als FireWare heel goed kunnen!

Aanpakken op grote hoogte

Het simuleren van een vreugdevuur op een grote hoogte was uitdagend. Zeker in deze tijd, waarbij ook de ensceneringstechnici de 1,5 meter regel respecteren. Toch is dit gelukt! Ook de andere uitdagingen, zoals de 270 traptreden, het ontbreken van een lift en de uitdagingen op gebied van de stroomvoorziening, zijn overwonnen. Daar hebben de goede zorgen voor ons team zeker aan bijgedragen!

Het mooie initiatief van de parochie bleef niet onopgemerkt. Het zorgde voor veel bewondering bij inwoners, die vanuit hun huizen in de omtrek meekeken. Zo kon iedereen van het evenement genieten, zonder de huidige leefregels te schenden. Zelfs de landelijke en de internationale media pikten de gewaarwording op. De mooie paasboodschap van de parochie heeft zich als een lopend vuurtje verspreid! We willen alle betrokken partijen in Oirschot bedanken dat we een bijdrage hebben mogen leveren aan dit originele idee.

Bekijk ook het portfolio-item, voor meer informatie over de paasvuur simulatie.

Foto’s: Leo van de Laar en FireWare

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent