CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Vakbekwaam op afstand voorlopig afgerond

02 juli 2020

Het was een bijzonder avontuur: vakbekwaam op afstand. Door de lockdown werden we gedwongen op een andere manier naar vakbekwaamheid te kijken. Met de opkomst van de webinars hebben we successen gevierd en van onze fouten geleerd. We zijn in staat geweest te inspireren en door anderen geïnspireerd te raken.

De reden van vakbekwaamopafstand.nl was een treurige. COVID-19 heeft veel verdriet en ellende veroorzaakt. Maar toch hebben we er met heel veel mensen het beste van gemaakt. Iedereen op zijn of haar eigen manier.

Eigen visie

Wat we geleerd hebben is dat er geen absolute waarheid is over het organiseren van webinars en lesgeven op afstand. Iedereen doet het op zijn eigen manier, met de beste intenties. Door content en ideeën te delen geven we anderen de mogelijkheid om ook een eigen visie op de materie te ontwikkelen. En dat is mooi. Wellicht is dat nog wel de grootste winst en toegevoegde waarde van vakbekwaamopafstand.nl

De zomer komt eraan. De maatschappij wordt weer wat losser. De 1,5 meter regels zijn er echter nog steeds. De lessen die we in de afgelopen tijd geleerd hebben zijn nog steeds actueel en toepasbaar.  De studio van FireWare wordt deze zomer verbouwd, uitgebreid én krijgt een permanente plek in het bedrijf. We blijven door ontwikkelen en experimenteren, maar in een andere vorm.

Blik op de toekomst

We zullen de bibliotheek van alle webinars in de hulpverleningssector actueel houden. Maar voorlopig zullen we stoppen met het delen van onze ervaringen via vakbekwaamopafstand.nl. Het is tijd voor de volgende fase. Na deze hectische tijd hebben we behoefte aan een periode van reflectie en evaluatie samen met alle partners. Uiteraard willen we deze ervaringen graag nog een keer delen, maar dat zal na de zomer zijn.

Vanuit FireWare willen we iedereen die, op welke wijze ook, een bijdrage heeft geleverd aan vakbekwaamopafstand.nl hartelijk bedanken. Het was een bijzondere reis. We hebben veel mooie gesprekken mogen voeren en veel mogen leren.

Geniet van de vakantie en tot na de zomer!

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent