CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

ROADSHOWS in het Verenigd Koninkrijk en Ierland

20 oktober 2016
Roadshows-1
Roadshows-2
Roadshows-3
Roadshows-4
Roadshows-5
Roadshows-6

In Nederland heeft het realistisch ensceneren de laatste jaren veel terrein gewonnen. De vele cursisten van de ensceneringstrainingen passen het geleerde in de praktijk toe. En het werkt! In kortere tijd worden veel zeer realistische scenario’s neergezet.

Ook in het buitenland wordt gekeken naar mogelijkheden om realistisch te ensceneren. Om brandweerkorpsen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland te inspireren, organiseerde Ruth Lee een roadshow. Tijdens deze shows vertelde Sef Hendrickx van FireWare meer over de mogelijkheden om realistisch te ensceneren op locatie.

Tijdens de 3 sessies in Dublin, Durham Tees Valley en Wallasey leerden de bezoekers meer over de filosofie van FireWare en hoe dit in de praktijk toe te passen. Het blijft toch vreemd dat elke brandweerman in de wereld weet dat rook en hete lucht opstijgt, maar dat de rookmachines vaak horizontaal gebruikt worden! Toch leuk om te laten zien dat dit ook anders kan, met bijvoorbeeld de Cumulus en de Stratus.

Wij kijken terug op 3 mooie, inspirerende evenementen. Het is echt super tof dat Ruth Lee de moeite heeft genomen dit te organiseren. Een mooie stap om hulpverleners overal ter wereld te helpen vakbekwaam te laten worden en te blijven!

Ook de locaties waar we te gast waren, het International Fire Training Centre, het trainingscentrum van Dublin airport en het ESTC verdienen een grote pluim voor hun gastvrijheid!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent