• FireWare rookmachines in korte film “De Blauwe Maagd”
  • FireWare rookmachines in korte film “De Blauwe Maagd”
  • FireWare rookmachines in korte film “De Blauwe Maagd”
  • FireWare rookmachines in korte film “De Blauwe Maagd”
  • FireWare rookmachines in korte film “De Blauwe Maagd”
  • FireWare rookmachines in korte film “De Blauwe Maagd”
  • FireWare rookmachines in korte film “De Blauwe Maagd”

FireWare rookmachines in korte film “De Blauwe Maagd”

De theater- en filmindustrie vormt de basis van het DNA van FireWare. Als een rode draad loopt de toepassing van theatertechniek door onze projecten en producten. We waren dan ook aangenaam verrast toen we werden gevraagd om onderdeel te worden van een gaaf filmproject. Via producer Ewoud Bon ontvingen we het verzoek om een bijdrage te leveren aan de korte speelfilm “De Blauwe Maagd”. Ewoud zocht een manier om realistische mist te produceren voor de eindscène van de drama. Dan ben je bij ons aan het juiste adres Ewoud!

De Blauwe maagd

“De Blauwe Maagd” is een unieke, internationaal georiënteerde dramafilm met een zwart-komisch randje. De regisseur van de Nederlands-Franse korte film is het jonge talent Tim Klok. Gerenommeerd acteur Pierre Bokma vertolkt de hoofdrol. Bokma kruipt in de huid van Thomas, een vermogende Nederlandse man. Als zijn vrouw Nathalie, gespeeld door Sytske van der Ster, gekidnapt wordt op hun romantische vakantie in Zuid-Frankrijk, probeert hij haar terug te kopen met zijn fortuin. Thomas raakt daardoor echter verwikkeld in een eeuwenoude vete…

Op 1 december 2018 ging “De Blauwe Maagd” in première op het Eindhoven Film Festival 2018. Het aanwezige publiek omschreef de film als belevenis op zich, met geweldig acteerwerk en oog voor detail. Het deed ons goed om te horen dat het team de film heeft kunnen maken die zij voor ogen hadden!

Theatertechniek

Dat Ewoud bij FireWare aanklopte voor de creatie van een realistisch mistbeeld, eerde ons team enorm. Onze collega’s ademen theater. Het voelde daarom als de kroon op het werk toen de door FireWare ontwikkelde rookmachines werden ingezet op de filmlocatie. De Stratus rookmachines hebben samen met de geperforeerde smokehose sets hun werk fantastisch gedaan in het Mont Ventoux gebergte. Voor ons gaf dit het einde van de al zo mooie film nog meer glans. We zijn blij dat we iets hebben kunnen betekenen voor dit prachtige project!

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.