• Didactische escape room wint Inspiratieprijs 2018
  • Didactische escape room wint Inspiratieprijs 2018

Didactische escape room wint Inspiratieprijs 2018

De didactische escape room “Rescue Anne”, welke FireWare in samenwerking met OABv heeft ontwikkeld, heeft de Inspiratieprijs 2018 gewonnen. Een vierkoppige jury nam dit besluit uit naam van het Bestuur van Stichting Het Oranje Kruis. Een oordeel waar we erg trots op zijn!

Escape room “Rescue Anne”

Het verhaal van “Rescue Anne” is uniek en aangrijpend. De geest van verpleegster Anne dwaalt al ruim een eeuw door drie identieke escape rooms bij OABv in Den Haag. Door toedoen van Anne zijn al 4 patiënten overleden. Lukt het de cursisten om de juiste beslissingen te nemen en wel op tijd te ontsnappen?

Dit project is ontwikkeld voor samenwerking en hercertificering van eerstehulpverleners. Alle onderwerpen van een BHV-training komen daarom aan bod: brand, ontruiming, spoed eisende hulp en niet spoed eisende hulp. Daarnaast worden ook vaardigheden getoetst. Bijvoorbeeld het aanleggen van een verband. Cursisten zullen nauw moeten samenwerken om te kunnen ontsnappen!

Inspiratieprijs 2018

Vernieuwende ideeën, een hoog entertainmentgehalte en uitdaging stonden aan de basis van het lovende juryoordeel. “Rescue Anne” maakt EHBO voor iedereen mogelijk. Het spannende spelelement van een escape room wordt gecombineerd met het trainen van EHBO- en BHV-kennis. We kijken terug op een fijne samenwerking en een geslaagd project. Ben je benieuwd naar het volledige juryrapport? Die vind je hier.

Ook een escape room?

Escape rooms worden steeds populairder. De ruimtes die we tot op heden hebben ontwikkeld zijn niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk om te doen. Het enthousiasme ontstaat al bij de ontwikkeling van onze ontsnappingsruimtes. Onze collega’s denken daarom met veel plezier mee aan nieuwe innovaties. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Wil je meer lezen over dit project? Kijk dan bij ons portfolio item.

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.