CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Realistisch oefenen bij de Nestor

Nabij de Gentse haven ligt opleidingscentrum De Nestor. Hier worden vrachtwagen- en buschauffeurs nageschoold in vakbekwaamheid. Realistisch oefenen is hierbij prioriteit en zo kwam directeur Hervé Buisset bij FireWare.

“Wij willen in al onze opleidingen realistische oefenmomenten aanbieden en zochten dan ook een geschikte partner om ons hiervoor de nodige materialen aan te leveren. De snelle levering en de goede service verrasten ons aangenaam en de Belgische adviseur dacht met ons mee om tot een mooi concept te komen en zorgde ervoor dat we met ons beperkte budget toch onze projecten konden realiseren”, aldus Buisset.

Wielbrand

Op het terrein staat een trekker, waarmee een wielbrand gesimuleerd wordt. In het achterwiel is een Antari Waterproof rookmachine ingebouwd, zodat onder alle weersomstandigheden geoefend kan worden. De combinatie met brandpasta zorgt voor een realistische brand. Ook de cabine is compleet omgebouwd om als oefenruimte te dienen. Met rook, silkflames en geluid wordt een ware kleine brandhaard gesimuleerd.

De Nestor biedt ook opleidingen, waarvoor geen complete enscenering vereist is. Zo worden er EHBO opleidingen en trainingen met kleine blusmiddelen gegeven. Hiervoor heeft het opleidingscentrum wederom FireWare ingeschakeld. Er wordt geoefend met reanimatiepoppen en met een blustrainer van FireSales.

En Buisset is nog lang niet uit geënsceneerd: “We hebben voor de toekomst nog enkele projecten op stapel staan en zullen zonder twijfel FireWare hierin betrekken. Hun uitgebreide knowhow en brede aanbod van simulatie- en ensceneringsmateriaal maakt het ons mogelijk om leuke en realistische oefenmomenten aan te reiken aan onze cursisten.”

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent