CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Oefenaanhangwagen voor Jeugdbrandweer

“Dankzij de jeugdbrandweer groeit de vrijwillige brandweer. Vooral in de kleinere gemeentes stromen de jongeren vaak door zodra ze achttien zijn. De meeste kinderen komen bij de jeugdbrandweer via familie of promotie op braderieën.” Aldus Aad Buijs. Zijn vader en opa zaten al bij de vrijwillige brandweer en zijn zoon zit in het jeugdkorps. Nu is Buijs beroepsbrandweerman en daarnaast vrijwillig bestuurslid en wedstrijdleider van de Landelijke Jeugdbrandweer.

De Stichting Jeugdbrandweer Nederland organiseert zeer regelmatig wedstrijden door het hele lang. Van het inschrijfgeld worden nieuwe oefenmaterialen aangeschaft. Zo ook een aanhangwagen vol oefenmateriaal van FireWare. De trailer wordt opgeslagen op een centraal punt en van daaruit kunnen alle jeugdbrandweerkorpsen, als ze bij toerbeurt de wedstrijden organiseren, de trailer gebruiken.

Jong geleerd...

Met de verschillende materialen worden diverse ongevalscenario’s geënsceneerd tijdens wedstrijden. Alle ensceneringsmaterialen zitten in robuuste flightcases op wielen om het opbergen en verplaatsen makkelijker te maken en om alle spullen optimaal te beschermen.

FireWare verzorgde het complete pakket. Van de aanhangwagen tot en met de flightcases en uiteraard de inhoud: oefenmaterialen. Uniek aan de aanhangwagen is dat de achterdeuren ook als oprijplaat te gebruiken zijn. FireWare ziet in de jeugd de toekomst en heeft daarom tegen speciale condities de aanhangwagen samengesteld.

Buijs is tevreden over de relatie met FireWare. Op de vraag hoe hij ooit bij hen terecht is gekomen, luidt het antwoord: “Geen idee.” Overal in het land kwam Buijs spullen van FireSales tegen voor brandsimulatie. Het zien van deze oefenmaterialen wekte zijn interesse en hij besloot een bezoek aan de showroom te brengen. Na een inspirerend bezoek is een prettige samenwerking begonnen.

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent