CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Maatwerk bij JE-BHV

De kracht van JE-BHV is, volgens Jeroen Schinkel, BHV op maat. “We werken met zelfontwikkelde lesstof en passen die per doelgroep aan. Een instelling die met daklozen en verslaafden werkt, wil graag dat haar BHV-ers voorbereid worden op ongevallen met vergiftiging of een overdosis drugs, dat kan bij ons.”

Bij theorie op maat hoort natuurlijk ook praktijk op maat. FireWare kende hij al van zijn eerdere baan. “Ik wilde eens wat anders dan de standaard ensceneringmaterialen. Via internet kwam ik bij FireWare terecht en dat klikte! Vooral vanwege de kijk op realistisch oefenen en het prikkelen van alle zintuigen sprak mij erg aan”.

Verhuizing

Eind 2010 verhuisde JE-BHV naar een nieuw bedrijfspand. “Er was een kantoor en een grote hal. Het was een uitdaging om de wanden zo te plaatsen dat er ruimte was voor theorielokalen en een scenariotrainer. FireWare verzorgde een compact ontwerp dat toch ruim voldoende plaats bood voor alle wensen.”

Inmiddels zijn er twee theorielokalen, een entree met (oefen)balie en een scenariotrainer met zes oefenruimtes gerealiseerd. Op 50 vierkante meter is van alles geënsceneerd: van kortsluiting in een meterkast tot een keukenbrand. Schinkel: “De deuren in de trainer openen naar verschillende kanten, zodat cursisten de deurprocedure op allerlei manieren leren. De wanden zijn eenvoudig te verplaatsen. Dus als ik over een paar jaar toe ben aan iets nieuws, is dat zo gerealiseerd!”

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent