CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Interactieve Eerste Hulp oefenomgeving voor Firecontrol

Cursisten krijgen nu wel een heel unieke beleving bij FireControl. In één van de twee scenariocabines zijn ze getuige van een ongeval…. Vervolgens worden ze uitgedaagd om adequaat te reageren.

Unieke ervaring

In de scenario-cabines wordt door middel van projectie, animatie, decor, magnetische wanden en geluids- en lichteffecten een realistische trainingsomgeving gecreëerd. De instructeur kan door middel van een iPad het scenario selecteren en eventueel ook beïnvloeden. Zo heeft elke cursist zijn eigen uitdaging! Met een druk op de knop wordt het slachtoffer bijvoorbeeld aangereden of komt hij met zijn vingers in een cirkelzaag terecht. Na het melden een ambulance laten komen? Ook dit is met de iPad een peulenschil. De licht- en geluidseffecten worden automatisch afgestemd op het scenario. Hier heeft de instructeur geen omkijken naar.

Spanningsboog

Elke cursist doorloopt een complete spanningsboog: van ongeval, naar handelen tot de overdracht aan de ambulance, alle fases tijdens een incident komen aan de orde. Door het grote aantal verschillende scenario’s, krijgt elke cursist zijn eigen trainingsbeleving. Naar keuze kan er gewerkt worden met een LOTUS slachtoffer of een reanimatiepop. Het personage in de animaties is overigens herkenbaar als de gebruikte reanimatiepop.

Meekijken

Vanuit de wachtruimte kunnen de overige cursisten door middel van een geavanceerd videosysteem meekijken met de handelingen in de scenariocabines. Uiteraard worden de beelden opgenomen voor een pakkende evaluatie. Door middel van een groot touchscreen en de FireSales Safety Library kunnen snel lessen opgeroepen worden, zodat de instructeur op maat toelichting kan geven.

Toekomstbestendig

De trainingsomgevingen kunnen makkelijk veranderd worden. Dit door de unieke combinatie van magneetwanden en projectie. Zo kan elk seizoen een andere omgeving gecreëerd worden. Dit kunnen binnen omgevingen zijn, maar ook scenario’s in de buitenlucht. Op dit moment is één cabine voorzien van een stedelijke omgeving en de ander cabine kan met de iPad omgeschakeld worden van kantooromgeving naar werkplaats.

Wilt u ook een unieke ervaring voor uw cursisten? FireWare helpt u graag met het creëren van uw unieke realistische trainingsomgeving. Neem eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Bekijk de video

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent