CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FloodEx: Ontzetten van een sekte

Tijdens de internationale oefening FloodEx werd gesimuleerd dat de kop van Noord Holland door een grote overstroming werd getroffen. In het Alkmaardermeer en in de Grote en Kleine Vliet bij Medemblik werden fictieve dorpen op de kaarten getekend. Honderden mensen zitten twee dagen na een stormvloed vast: in auto’s, op daken of op kleine stukjes land. Sommigen zijn ernstig gewond, in de war, agressief of zelfs overleden.

Aan de verzamelde hulpdiensten uit binnen- en buitenland de uitdaging om iedereen te helpen. FireWare werd ingezet voor de enscenering van een groot aantal scenario’s.

Op een eilandje in het Alkmaardermeer heeft zich een groep sekteleden verschanst. Zij wachten daar rustig op het einde der tijden. Tot een hoogzwangere vrouw medische hulp inschakelt. De overige sekteleden zijn het daar niet mee eens en verzetten zich tegen de aangekomen hulpdiensten. De ME wordt ingezet. Er vindt heftig verweer plaats. Men verschanst zich achter de barricades rondom het tentenkamp en smijt met appels naar de hulpverleners.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent