CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Een uniek mobiel concept voor Alert! Opleidingen

“We willen graag een unieke mobiele oplossing om verschillende veiligheidstrainingen bij onze klanten op locatie te verzorgen” Met deze vraag kwamen Daan Castelein en Sam Verschelde van Alert! Opleidingen uit België naar FireWare toe. Ze hadden hun net aangeschafte aanhangwagen mee. Na een mooie dag brainstormen bij FireWare, proefjes doen en zaken uit proberen kwam er een unieke oplossingsrichting boven borrelen.

FireWare mocht een concept uitwerken dat binnen het budget viel en binnen 2 maanden te realiseren was. Natuurlijk grepen we die uitdaging met twee handen aan. In een super strakke samenwerking is er in die zomermaanden veel gebeurd. Het resultaat, een concept waarbij er op locatie bij de klant diverse oefenomgevingen gecreëerd kunnen worden, passend bij de verschillende lesdoelen.

Objectverzadiging

De set bestaat uit 6 dichte wandelementen en 4 deurelementen. Door deze te verrijden kunnen er verschillende ruimtes gemaakt worden. Deze ruimtes kunnen half open zijn, om zo goed frontaal les te kunnen geven, maar ook een netwerk met complexe ruimtes vormen om zo scenario training te kunnen doen. De kans “objectverzadiging” of “objectmoeheid” wordt zo tot een minimum beperkt.

Naast de wanden is er een transportsysteem voorzien voor de standaard maat kratten waar de FireWare oefenmaterialen allemaal in vervoerd worden. Zo is alles netjes transportabel. Er is een ontruimingsalarm dat bediend kan worden, er kunnen oefenblussers ingezet worden (die door het Neptune vulsysteem op locatie zelf te vullen zijn) en uiteraard is er een slanghaspel. En afhankelijk hoe de wanden neergezet worden kan ook de complexiteit van het gebruik van een slanghaspel langs verschillende hoeken beoefend worden.  Het geheel kan autonoom, op accu, werken. Dit door de inzet van de soundbox voor de geluidseffecten, de Cirrus rookmachine en de Vesta voor de vlameffecten. Op die manier wordt elk zintuig geprikkeld!

Als FireWare team zijn we trots op het eindresultaat en de constructieve, positieve samenwerking met ALERT!. Wij wensen hun dan ook heel veel lesplezier en mooie leermomenten voor hun cursisten toe. Meer weten over ALERT! Kijk dan eens op hun website: www.alert-opleidingen.be.

Bekijk de video

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent