CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Een nieuwe simulator voor Preventief

Op 30 Oktober 2015 is tijdens een spectaculaire open dag de nieuwe oefenvoorziening van Preventief in gebruik genomen. Dit leuke familiebedrijf uit Hedel heeft nu de beschikking over een dubbele brander ruimte en 4 scenarioplaatsen.

FireWare mocht het ontwerp en begeleiding  voor Preventief verzorgen. Daarnaast leverde FireWare de aansturing en diverse effecten. Dit project was een typisch voorbeeld van waar echt samenwerken toe leidt. Door te sparren ontstond er een mooi basisontwerp, waar preventief vervolgens zelf detailinvulling aan kon geven. Wendy van Preventief had een briljant idee met verwisselbare magneetwanden. Dit idee is inmiddels ook in andere simulatoren toegepast!

Wat opvalt is de mooie, ruimtelijke indeling. Een van de randvoorwaarden voor Preventief is dat cursisten niet op elkaar gedrukt staan tijdens een oefening. Maar dat de oefeningen in een luxe, frisse omgeving uitgevoerd kunnen worden. Uiteraard ook nog realistisch en veilig!

Stookruimtes

De stookruimtes zijn voorzien van CO-, temperatuur- en LEL-detectie. De lucht wordt veelvuldig ververst. De deuren kunnen verwarmd worden om ook de deurprocedure te beoefenen. De scenarioplaatsen zijn voorzien van moderne mediaspelers voor realistische geluidseffecten, vlamsimulatie-elementen en rookmachines.
Duurzaamheid is een belangrijk thema in de ontwerpen van FireWare. Zo is er onder andere voor gekozen om de opzetstukken van het bestaande brander systeem te hergebruiken op de nieuwe Vesta blustrainers. Dit leverde een enorme kosten- en materiaalbesparing op.

Door de flexibele indeling is Preventief in staat elk jaar de scenario’s aan te passen. Zo hebben cursisten jarenlang nieuwe uitdagingen en dilemma’s tijdens hun training. De bediening van de stookruimte vindt plaats door middel van een touchscreen. De userinterface is speciaal in de huisstijl van preventief vormgegeven. De scenarioplaatsen worden bediend door vrij programmeerbare panelen. Zo kunnen de functies van de knoppen elk jaar opnieuw aangepast worden aan het scenario.

Vanuit FireWare kijken we terug op een enorm geslaagd project. We willen Preventief dan ook hartelijk bedanken voor de leuke, creatieve, uitdagende en inspirerende samenwerking!

Bekijk de video

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent