CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Cabin Crew trainer 2 bij Air Formation

Inspirerend samenwerken is één van de kernwaarden van FireWare. Dat dit geweldige resultaten oplevert is te zien in Toulouse bij Air Formation. Hier realiseerden we met een enthousiast team een totaal nieuw simulatorconcept voor (cabin) crew training in de luchtvaartindustrie.

De simulator bestaat uit een drietal delen. Een cockpit, een cabine  en een branderruimte. Daarnaast is er een centrale plek voor de instructeur. Door de glazen wanden rondom heeft de instructeur een perfect zicht op de cursisten. Deelnemers die niet meedoen aan de oefening kunnen via de glazen wanden discreet. Communicatie tijdens een incident kan op deze wijze realistisch en binnen verschillende disciplines beoefend worden.

Uniek ontwerp

Air Formation zorgde ervoor dat het ontwerpteam van FireWare continu gevoed werd met  specifieke kennis over de luchtvaartindustrie. Door deze kennis te combineren met de ervaring en kunde van FireWare ontstond een uniek ontwerp waar cursisten van diverse disciplines geconfronteerd worden met interessante dilemma’s.

Deze simulator moest een bestaande brandsimulator vervangen en op exact dezelfde plek in het gebouw passen. Dit was een extra uitdaging, omdat de bestaande ruimte uit een aantal compartimenten bestond die niet aangepast konden worden.

Naast het ontwerp mocht FireWare een groot gedeelte van de aansturing met de bijbehorende simulatiecomponenten leveren. Waaronder 3 Vesta’s voor de echte brandhaarden, de beveiligingssystemen, een lithium-ion brandsimulator, diverse rookmachines, audio- en videosystemen en de integratie met de luchtvaartcomponenten.

Deze simulator heeft onder andere de volgende mogelijkheden:

  • Het simuleren van lithium-ion branden, compleet met onderdompeling
  • Het simuleren van branden in apparatuur tijdens een testvlucht
  • Het simuleren van “hidden fires” (branden achter de cabine-beplating)
  • Het vullen van de cabine met dichte rook in circa 30 seconden
  • Het simuleren van verschillende meldingen in de cockpit
  • Het simuleren van verschillende vliegcondities (onweer, storm, afgebroken take-off)
  • Realistische communicatiemogelijkheden
  • Branden blussen in stoelen
  • Branden blussen in een “hatrack” of “overhead locker”
  • Branden blussen in een schakelkast aan boord
  • Creëren van tijdsdruk
  • Creëren van diverse andere stressfactoren

Air Formation heeft een sterk netwerk in de luchtvaartbranche en binnen haar omgeving. Hierdoor is er zo veel mogelijk samengewerkt met lokale leveranciers. Denk hierbij aan het hergebruiken van echte vliegtuigonderdelen van afgedankte vliegtuigen, maar ook het inzetten van bevriende metaalbewerkers voor het maken van de brandende elementen en lokale bouwvakkers voor het verbouwen van de bestaande ruimte.  Dealer Securhit heeft FireWare bijgestaan met veel lokale kennis en het certificeren van de installatie.

Inspirerende samenwerking

Het leuke van dit traject is dat iedereen open stond om van elkaar te leren en samen te werken. Mede daardoor is het project binnen budget en buiten verwachting afgesloten. Wij kijken dan ook vol trots terug op een geweldig realisatie- en ontwerptraject.

Ook samen een simulatieoplossing bouwen? Neem gerust contact met ons op!

Bekijk de video

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent