CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

BHV-unit voor ACM in Den Haag

ACM Opleidingen was op zoek naar een semi-mobiele opleidingsmogelijkheid voor de BHV-trainingen. Met dit vraagstuk benaderde Aart Bosmans FireWare. Mobiel, modulair en koppelbaar waren de sleutelwoorden van het Programma van Eisen. Uiteindelijk is gekozen voor een systeem van units die eenvoudig aan elkaar te schakelen zijn.

De units hebben onder leiding van FireWare een complete metamorfose ondergaan. Ze zijn hittebestendig, voorzien van gas-bewaking, water afvoer enzovoorts. De units zijn visueel zeer aantrekkelijk en makkelijk te onderhouden. Heeft een blustrainer bijvoorbeeld onderhoud nodig, dan wordt deze eenvoudig tijdelijk uitgewisseld met een ander exemplaar. Bediening door de instructeur is eenvoudig met de robuuste afstandbediening.

Oefenbeleving

Licht- geluid- en rookeffecten maken de oefenbeleving intens. De slimme inrichting maakt het mogelijk om relatief eenvoudig van scenario te wisselen. De combinatie van simulatie en echt vuur effecten maakt het oefenen zeer effectief.

In Den Haag werd de eerste oefenunit opgeleverd. De scenario's spelen zich af in een keuken en in een opslagruimte voor afval en schoonmaakmiddelen.

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent