CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

4 oefenbanen voor BHV bij Medi-Select

Vier banen met aan het einde een deur. Welk gevaar er achter de deur schuilt is onbekend, de BHV’er moet direct handelen naar wat hij ziet. FireWare realiseerde een vernieuwend concept bij Medi-Select in Haarlem. Vier scenario’s die tegelijkertijd draaien, naast elkaar. Komt u in een kopieerruimte? Staat er een container of cv-ketel in brand? Of loopt u in de vonken van een serverkast waar het misgaat?

“Het idee van de vier banen ontstond bij wijze van spreken midden in de nacht”, vertelt medeoprichter van Medi-Select Peppino Roest. “Als je de evaluatieformulieren leest, zie je dat mensen het vervelend vinden om te wachten. Als je met z’n twaalven op de gang staat en er doen er drie een scenario, dan doet de rest niks.”

Vier oefenbanen

Met vier oefenbanen kunnen alle cursisten tegelijk aan de slag. Alle drie per groep hebben een taak: benaderen, hulp bieden en de laatste is back-up, drukt op de alarmknop en geeft het blusmiddel aan. Elke ronde wordt gewisseld van taak en na twintig minuten is iedereen competent.

“Hoe staat iets in de brand, waar rookt het en waar knettert het? Die beleving heeft FireWare erin gebracht”, vertelt Roest. Alles is getekend en gerealiseerd in augustus en in september werd het oefencentrum al dagelijks gebruikt. “Alles is volgens planning gegaan.” Vooral de kijk op gesimuleerd vuur bracht Roest bij FireWare: “Het is fake, het is Hollywood.”

Op de nieuwe ruimte krijgt hij veel positieve reacties. “De klant ziet dat je investeert. Cursisten zien dat er nieuwe dingen zijn, zo houd je je klanten.”

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent