CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Projectaanpak

Soms wil je iets groots bereiken en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken. Je hebt bijvoorbeeld precies voor ogen wat het gewenste resultaat is, maar je weet niet hoe je dat moet bereiken. Of je hebt een scenario voor ogen, maar je weet niet hoe dat te realiseren. Bij FireWare doen we niets liever dan samen te komen tot de realisatie van een project. Van brainstorm tot evaluatie en alles er tussenin.

Co-creatie

Bij FireWare komen alle projecten tot stand door middel van co-creatie: een vorm van samenwerking, waarbij alle deelnemers invloed hebben op het proces en het resultaat van dit proces. Alle kennis en ervaring is immers waardevol in het neerzetten van een geslaagd project. Bovendien is door de inzet van co-creatie het proces voor alle betrokkenen transparant en kan er gewerkt worden aan een resultaat waarbij wens en mogelijkheden optimaal bij elkaar aansluiten.

De fases in het project

Een project begint altijd met een brainstorm. Dit kan zowel in de speciaal daarvoor ingerichte FireWare brainstormruimte in Wieringerwerf of bij jullie op locatie.  De brainstorm kun je zien als een onderdeel van de initiatiefase. We hebben een mooie eerste stap genomen om gezamenlijk tot een nieuwe ontwikkeling te komen. Welke vorm deze nieuwe ontwikkeling heeft, daar hebben we ideeën over uitgewisseld.

Na de inspirerende brainstorm is het goed om stil te staan bij de vraag: Hoe zetten we de output van deze brainstorm om in een mooi, pakkend eindresultaat? Welke stappen moeten we in welke volgorde doorlopen en welke tijdsplanning hebben we hierbij in gedachten? Om ervoor te zorgen dat dit gestructureerd verloopt, kennen al onze projecten een aantal fases:

  • Initiatiefase: Wat is het project precies?
  • Definitiefase: Welke wensen zijn er met betrekking tot het resultaat?
  • Ontwerpfase: Hoe ziet dit resultaat eruit?
  • Voorbereidingsfase: Wat moet er allemaal gebeuren voordat we dit resultaat waar kunnen maken?
  • Realisatiefase: We gaan echt bouwen!
  • Nazorgfase: Onderhoud en beheer van de oplossing

Na de brainstorm volgt de definitiefase. In deze fase gaan we het project verder inhoudelijk vormgeven. Zo kan er bijvoorbeeld een Programma van Eisen opgesteld worden. Ook denken we na over de beheersmatige kant van dit project. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als een financiële paragraaf en een tijdsplanning.

In de ontwerpfase gaan we een (definitief) ontwerp maken. Dit doen we aan de hand van een aantal schetsontwerpen waar we het met elkaar over gaan hebben. Uiteraard hoort hierbij ook een begroting die past binnen de uitgangspunten van de definitiefase.

De voorbereidingsfase is er, zoals de naam al zegt, om de uitvoeringsfase voor te bereiden. Denk hierbij aan inkoop- en aanbestedingstrajecten en het definitief maken van de planning.

Na al deze voorbereiding is het dan eindelijk tijd voor de uitvoeringsfase. Er wordt daadwerkelijk gebouwd aan de oplossing. En als het goed is, loopt door de goede voorbereiding de uitvoeringsfase op rolletjes!

Tot slot is er nog de nazorgfase. Hier regelen we zaken als garantie, onderhoud en kleine aanpassingen die wellicht achteraf nodig zijn.

Ben je benieuwd naar de projecten die we in de afgelopen jaren gerealiseerd hebben? Klik hier.

Heb je een briljant idee en wil je een afspraak maken voor een brainstorm? Klik hier.

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent