CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Oefenen met de Nebula AR in een ademluchtkooi: vrij zicht voor de observatie én doeltreffend voor de cursist!

10 februari 2020

In grote delen van Europa wordt de ademluchtkooi nog veelvuldig gebruikt. In dit oefenmiddel leren cursisten om zich te bewegen met ademlucht. Traditioneel worden deze ruimtes vol gezet met oefenrook, zodat het zicht van de cursist wordt beperkt. Deze inzet is erg doeltreffend voor de cursist, maar het maakt het voor de instructeur erg lastig om een goede waarneming te doen.

Met het Nebula AR elektronisch blindmasker kan de instructeur het zicht van de cursist beperken én goed zicht houden op de cursist. Daardoor ontstaat de ruimte voor een goede observatie en evaluatie.

Meer of minder zicht met één druk op de knop

Bijkomend voordeel van de Nebula AR is dat de instructeur de mate van rookdichtheid eenvoudig kan variëren. Gaat de cursist naar boven, dan wordt het zicht minder. Gaat hij of zij verder naar de vloer, dan ontstaat er meer zicht. Dit allemaal met één druk op de knop. Per afstandsbediening kan de instructeur tot wel 4 groepen maskers bedienen!

Bekijk de video

In onderstaande video zien we een oefening in de ademluchtkooi van de Italiaanse brandweer in samenwerking met onze distributeur SoFraPa. Geweldig voorbeeld van het gebruik van de Nebula AR in deze besloten ruimte!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent