CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Nieuwe update F.I.I.T. (Update Q3 2019)

12 november 2019

De ontwikkeling van de FireWare Interactive Incident Trainer staat nooit stil. Twee keer per jaar komen de gebruikers én de ontwikkelaars van FireWare samen om te bepalen welke (door)ontwikkelingen er nodig zijn. Die wensen verwerken we tot een update.

Nieuwe scenario’s voor Terrorismegevolgbestrijding (TGB):

Er wordt steeds meer geoefend voor incidenten met een groot aantal ernstige slachtoffers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oefeningen in het kader van terrorismegevolgbestrijding, kortweg TGB. In de F.I.I.T. is nu een nachtclub scenario toegevoegd, waar onder andere een shooting, een zelfmoordaanslag met een bomgordel en een steekpartij met een machete kan worden gesimuleerd.

Mogelijkheden voor Advanced Life Support (ALS)

De F.I.I.T. wordt meestal ingezet voor Basic Life Support (BLS). De wens werd echter uitgesproken om de F.I.I.T. ook in te zetten voor Advanced Life Support (ALS) scenario’s. Daarom is speciaal voor deze doelgroep het interieur van een ambulance toegevoegd. Door de oefenpop op een brancard in de F.I.I.T. te plaatsen, kunnen er simulaties in een rijdende ambulance gerealiseerd worden. Uiteraard compleet met de illusie van beweging en het geluid van een sirene als afleiding.

Naast het ambulance scenario is er ook nog een ICU / spoedeisende hulp omgeving toegevoegd. Zo kunnen nog complexere simulaties in een realistische trainingsomgeving beoefend worden.

Wat komt er nog meer aan?

De ontwikkelingen staan niet stil. Zo wordt er op dit moment wordt er hard gewerkt aan een geavanceerde camera registratiemodule. Daardoor kan er nog beter en efficiënter geëvalueerd worden. Ideaal voor Evidence-based learning!

Naast scenario’s voor het levensreddend handelen, wordt de F.I.I.T. klaar gemaakt voor het beoefenen van brandscenario’s. Zo wordt er gewerkt aan de integratie met een interactieve LED-blusser en een volledig interactieve automatische brandmeldinstallatie.

Ook krijgt eigen veiligheid een belangrijke plek in de volgende update. Het juist gebruik van noodstoppen en andere veiligheidsvoorzieningen kan straks volledig interactief beoefend worden!

Ook een F.I.I.T.?

De FireWare Interactive Incident Trainer kan al heel erg veel. Kijk maar eens op de productpagina voor de huidige mogelijkheden. In onze showroom in Wieringerwerf staat permanent een F.I.I.T. opgesteld. Kom gerust eens langs voor een demonstratie!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent