CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Nieuwe innovaties op simulatiegebied: ervaar het op eRIC 2022!

13 mei 2022

Op 18 en 19 Mei is het weer zo ver! Dan staat FireWare op de eRIC: de Internationale expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing. Het is alweer vier jaar geleden dat de eRIC plaatsvond. Alle reden om nu groots uit te pakken. Met nieuwe simulatieoplossingen, nieuwe partnerschappen én een gloednieuw standontwerp zijn wij er in ieder geval helemaal klaar voor!

Kom jij ons ook bezoeken? Hartstikke leuk! Dat kan bij stand E42 in hangar 11. Scoor hier je gratis toegangskaarten.

Extreem realistische ensceneringen realiseren

In onze ensceneringen spreken we alle zintuigen aan. Hiervoor gebruiken we een groot pakket aan oefenmiddelen om in vrijwel iedere situatie een realistische trainingsomgeving te creëren. De ontwikkeling van deze ensceneringsmaterialen staat nooit stil. Zo zijn de Oefenset Brandhaard V3 (met SoundBox V3) en Pandora’s Box vernieuwd en klaar om nog jarenlang in de oefenbehoeften te voorzien.

Oefenmateriaal, hoe belangrijk ook, is “slechts” gereedschap. Het is de vakman of vakvrouw die uiteindelijk bepaald wat het resultaat gaat worden. Door meer aandacht te besteden aan het kennisniveau van de ensceneerders is er heel snel een beter oefenresultaat te behalen. Met 19 jaar aan ensceneringservaring hebben we je echt wel wat te vertellen. Binnen één dag of twee oefenavonden is het heel goed mogelijk om iemand de basiskennis van het realistisch ensceneren bij te brengen. In theorie én praktijk. Meer weten? Ons team staat voor je klaar op stand E42!

Oplossingen voor beheer en onderhoud van oefenmaterialen

Het onderhouden en beheren van oefenmaterialen kent uitdagingen. En FireWare kan het weten. Met één van de grootste verhuurvloten van oefenmateriaal kennen we de klappen van de zweep. De kennis die we hebben opgedaan over het beheer, onderhoud en planning van oefenmaterialen delen we graag met andere organisaties met vergelijkbare uitdagingen. Dit doen we samen met onze partner Rentman.

Een volledige database met locatiebeheer, status van het materiaal, keuringsgegevens, beschikbaarheid, onderhoudshistorie en materiaaltekorten. Slechts een greep van de zaken die inzichtelijk zijn binnen de software van Rentman. Een medewerker kan deze data direct opvragen van achter de computer of door een machine te scannen met zijn of haar smartphone. Zelfs de vervolgstappen bij defecten en tekorten zijn al ingericht. Bovendien krijg je op basis van je gekozen oefening automatisch een paklijst van de benodigde oefenmaterialen en documenten.

Het gebruik van Rentman software scheelt veel tijd en fouten. Benieuwd hoe we dit systeem binnen FireWare gebruiken en hoe het voor jou zou kunnen werken? We nodigen je graag bij onze stand.

Mixed reality als toegevoegde waarde voor veiligheidsopleiders

De oorsprong van FireWare bevindt zich in de theaterwereld. Een wereld van intermenselijk contact. En daar geloven we heilig in. Maar ook wij zijn niet blind en zien dat de wereld van virtual reality, mixed reality en augmented reality niet meer uit onze huidige samenleving weg te denken is. Daarom zijn FireWare en Velicus een partnerschap met elkaar aangegaan. Want wat als we de wereld van theater en beleving samen met deze nieuwe technieken zouden gaan combineren? Dan kunnen er écht mooie dingen ontstaan!

De eerste resultaten van deze gave samenwerking zijn al zichtbaar. Wat dacht je van de gratis FireWare Safety Library die te gebruiken is met de HoloLens? En ook de FireWare Apollo LED Oefenblussers worden binnenkort zo ingezet dat je met een échte oefenblusser in een mixed reality wereld kunt blussen. En we beloven: dit is nog maar het begin. Mixed reality zelf ervaren? Velicus wordt vertegenwoordigd op de stand van FireWare. Loop zeker eens langs.

Graag tot snel op Vliegveld Twenthe

We laten je graag kennismaken met tal van nieuwe oplossingen voor realistisch trainen en ensceneren.

  • 18 en 19 mei 2022
  • Vliegveld Twenthe
  • FireWare standnummer: E42
  • Aanwezige partners: Rentman & Velicus

Voor een overzicht van onze partnerschappen, bekijk onze partnerpagina.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent