CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Nieuw oefenmateriaal en innovaties

25 maart 2021

De afgelopen weken hebben we weer hard gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe oefenmaterialen. Ben je benieuwd naar de laatste innovaties in de branche? Je leest het in onze laatste nieuwsbrief!

*|MC:SUBJECT|*
Open deze e-mail in je browser
De vernieuwde Pandora's Box | smart device bediening
De vernieuwde Pandora vergroot de mogelijkheden voor een dynamische enscenering. De Pandora brengt zelf een draadloos WiFi-netwerk in de lucht. Instructeurs loggen in door een QR-code te scannen of door handmatig een code in te voeren. Er is dus geen ingewikkelde software nodig! 

Het is zelfs mogelijk om met meerdere apparaten tegelijkertijd in te loggen. Dan kunnen meerdere instructeurs de functies samen vanuit diverse posities besturen! De mogelijkheden voor een dynamische enscenering zijn groot.

 
Lees meer
Add-on Elektrakast | simuleer een elektriciteitsbrand
Combineer je Vesta blustrainer met de Add-on Elektrakast en simuleer veilig een elektriciteitsbrand! De cursist draait aan de hoofdschakelaar om de kast spanningsloos te maken. Het deurtje kan worden geopend met een draai aan de deurhendel. In het kastje is een vlamrichter gemonteerd, dat ervoor zorgt dat er een vlam naar buiten klapt. Er kan zowel geoefend worden met een oefenschuimblusser als met een CO2-blusser. Het blussen met poeder raden wij af.
 
Lees meer
Add-on Magnetron | simuleer een magnetronbrand
Plaats het Add-on Magnetron opzetstuk op de Vesta blustrainer en simuleer een realistische magnetronbrand. De deur opent met een drukknop en valt in een sluiting wanneer deze wordt dichtgeduwd. Aan de binnenzijde is een vlamrichter gemonteerd, daardoor slaat de vlam aan de bovenzijde naar buiten bij ontsteking. Door het deurtje te openen, heeft de cursist een alternatieve blusmogelijkheid. Er kan zowel geoefend worden met een (oefen-)schuimblusser als met een CO2-blusser. Het blussen met poeder raden wij af.
 
Lees meer
Vesta Trolley | Verstel de Vesta op bureauhoogte en maak 'm verrijdbaar
De Vesta trolley is op twee hoogtes in te stellen met behulp van de bijgeleverde kokerprofielen. Je kunt de Vesta zo plaatsen dat de bovenkant zich op zo’n 50 centimeter van de grond of op zo’n 75 centimeter van de grond bevindt. Gebruik de blustrainer op bureauhoogte en maak oefeningen met diverse Vesta opzetstukken nog realistischer!

Omdat de trolley beschikt over wielen, kun je de Vesta bovendien eenvoudig verplaatsen.
 
Lees meer
Borgpen met staalkabel t.b.v. oefenblussers
Naar aanleiding van feedback uit de markt, hebben we besloten om de rode rubberen banden te vervangen door een roestvrijstalen oplossing. Maak je blusoefening nog realistischer met het gebruik van borgpennen. De cursist verwijdert de borgpen en de oefenblusser is gereed voor een bluspoging. Omdat de staalkabel is voorzien van een staalkabelstop, raak je de borgpen nooit meer kwijt! Los verkrijgbaar en in set van 10 stuks.

Alle oefenschuimblussers met knijphandvat en de Apollo LED CO2 worden voorzien van deze nieuwe borgpenbevestiging.

 
Lees meer
Mini RSTV-Trainer V2 | productontwikkeling
Onze Mini RSTV-Trainer is voorzien van een aantal nieuwe features:

- De deuren zijn voorzien van kachelrubbers, zodat ze blijven afsluiten bij eventuele vervormingen als resultaat van de hevige temperatuurwisselingen;
- Het rookcompartiment is voorzien van een luikje voor een fognail;
- Het rookcompartiment is voorzien van een luikje voor het meten van de temperatuur;
- De deuren zijn verstevigd

 
Lees meer

Wil je meer weten over de nieuwe oefenmaterialen uit deze nieuwsbrief, of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina of via social media. We helpen je graag!
 
Neem contact op
Hartelijke groeten,
Team FireWare
FireWare op Facebook
LinkedIn
FireWare op Twitter
Instagram
FireWare Website

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent