CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Niet missen: webinars en instructievideo’s bij Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid

03 april 2020

Ook het team vakbekwaamheid van Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid maakt zich hard voor een alternatieve invulling van de oefenavonden. Niet alleen voor de eigen organisatie, maar ook voor andere brandweerkorpsen in het land.

Onder leiding van Bas Bor is er onder andere gewerkt aan diverse instructievideo’s en webinars. In dit artikel willen we graag een aantal van hun creaties met jullie delen. Zeker de moeite van het bekijken waard!

Webinar: uitleg post ELO en dollhouse brandverloop bij isolatiematerialen

De eerste webinar is terug te kijken via de volgende link: webinar bekijken op Youtube.

Mocht je sneller willen doorscrollen naar een bepaald onderwerp, dan kun je volgend lijstje gebruiken:

  • 00:05 min Introductie door bureauhoofd SOM
  • 01:23 min Uitleg post ELO
  • 05:18 min Dollhouse brandverloop bij isolatiematerialen

Wil je meer weten over het onderzoek rookgasexplosies, waar in deze video naar verwezen wordt? Bekijk dan het onderzoek “Rookgasexplosies: onderzoek naar de invloed van thermische ontleding van bitumen dakbedekking en dakisolatiemateriaal op het ontstaan van rookgasexplosies”, van Cindy Veerman. Het onderzoeksrapport is hier te vinden: bekijk het onderzoeksrapport.

Een presentatie van het rapport is hier te vinden: bekijk de rapportpresentatie
(05:00 min start presentatie, 15:18 min conclusies, 18:00 einde)

Webinar: aardgasincidenten

Dit webinar is op 1 april uitgezonden via Youtube. Met meer dan 800 bezoekers tijdens de stream. Een indrukwekkend aantal en het bewijs dat er echt behoefte is aan vakbekwaamheid op afstand! Kijk ook vooral deze webinar terug! Bekijk de webinar op Youtube.

Kniptechnieken bij THV

Aankomende woensdagavond, 8 april om 20:00, wordt er een webinar verzorgd door Ronald de Zanger over kniptechnieken bij THV. Volg deze webinar live via het Youtube kanaal van Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid: Youtube kanaal van de veiligheidsregio. Vergeet vooral niet te kijken!

Als eerste op de hoogte

Blijf op de hoogte van mooie initiatieven over vakbekwaam op afstand via onze speciale nieuwsbrief. Inschrijven is helemaal vrijblijvend en gratis!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent