CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Marinebrandweer plaatst haakarmbak bij FireWare voor Brandweer Zonder Grenzen

22 maart 2017
Marinebrandweer plaatst haakarmbak bij FireWare 2
Marinebrandweer plaatst haakarmbak bij FireWare 3
Marinebrandweer plaatst haakarmbak bij FireWare 4
Marinebrandweer plaatst haakarmbak bij FireWare

Vandaag bracht de Marinebrandweer uit Den Helder een haakarmbak bij FireWare. Deze container wordt als opslagunit gebruikt voor Stichting Brandweer Zonder Grenzen. Oude oefenmaterialen kunnen bij FireWare worden ingeleverd. Indien deze nog her te gebruiken zijn, worden deze beschikbaar gesteld aan brandweerkorpsen op plekken in de wereld waar de voorzieningen aanzienlijk slechter zijn dan in Nederland. Is het oefenmateriaal niet meer bruikbaar? Dan worden de grondstoffen verkocht en komen de opbrengsten hiervan ook voor 100% ten goede van stichting Brandweer Zonder Grenzen.

Stichting Brandweer Zonder Grenzen verzamelt haar materialen in Tilburg. Met de komst van deze container is er nu ook een inzamelpunt in het noorden van het land... En dat is hard nodig, want steeds meer organisaties nemen duurzaam afscheid van hun oude oefenmaterialen ( en overige brandweermaterialen ) . Zo doneerde veiligheidsregio Noord Holland Noord niet alleen al een hele pallet knetterkasten, maar ook oude ademluchttoestellen met toebehoren. En deze kunnen nu netjes opgeslagen worden!

Op het moment dat de container vol is, of op het moment dat er een passend project is, wordt de container opgehaald en naar Tilburg gebracht. Van daar uit vindt de distributie plaats naar de projecten van de stichting. Zo helpen we er samen ervoor te zorgen dat hulpverleners overal ter wereld vakbekwaam kunnen worden en blijven.

Het is natuurlijk geweldig dat de Marinebrandweer bereid is een overtallige container op deze manier in te zetten. Bent u door dit initiatief geïnspireerd en wilt u ook een steentje bijdragen? Lever dan uw oude oefenmaterialen in bij FireWare! Wij zorgen dat ze goed terecht komen.

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent